29. januarja 2012

Tanja Žakelj je pobrala še eno lahko zmago v kraju Finike v Alanyji pred Nemko Ivonne Kraft. Domov, nazaj v Turčijo, nato pa na Ciper.
Po zmagi na dirki kategorije C2 v Gazipaši je danes Tanja Žakelj za svojo novo turško ekipo Salcano v kraju Finike, prav tako v Antalyji, dosegla še drugo zmago na istem nivoju. Naj se ne sliši prepotentno ne od nas ne od nje, ampak konkurence res ni imela. Če bi imel UCI podroben sistem točkovanja kot smučarska zveza FIS, kjer točke podeljujejo tudi glede na kakovost udeležencev ter na zaostanke, bi Tanja tokrat odnesla bolj malo točk – tekmice pa še veliko manj …

Takole pravi Tanja: “Super priprave v Turčiji sem zaključila z drugo letošnjo zmago kategorije C2, vse pa v smislu treninga ın testiranja nove opreme. Tokrat je bila dirka še lažja in krajša, začetni krog sem se bolj kot ne ogrevala in kasneje naredila precejšnjo razliko do tekmic. Najbolj se mi je približala Ivonne Kraft. Trasa kroga je bila kratka, tokrat podlaga suha in tudi nekaj tehničnih odsekov. Skratka, dober trening!”

Tanja se vrača domov, prav tako se s treninga na Gran Canarii vrača njena sotekmovalka Nina Homovec. 12. februarja bosta nastopili na dirki v Istanbulu (C1), od tam pa se preselita na Ciper, kjer bosta med 19. februarjem in 4. marcem nastopili na seriji Sunshine Cup – dveh dirkah C1 in tridnevni etapni dirki (SHC).

Nastop na Sunshine Cupu je potrdila tudi lanska zmagovalka Blaža Klemenčič (Felt Ötztal X-Bionic), med damami pa še Blažina ekipa kolegica Adelheid Morath, pa Irina Kalentjeva, Annika Langvad, Alexandra Engen …

XCO Finike, UCI C2, vrstni red ženske
1. Tanja Žakelj (Slo, Salcano) 1;12:11
2. Ivonne Kraft (Nem) +7:25
3. Semra Yetis (Tur) +11:03

Sledite nam