Sour Purple Haze
8. aprila 2021

Potovanja po zaprašenih cestah, obvozi čez gozdne vlake in nato nazaj na asfaltno podlago. S kolesom Sour je vse to izvedljivo.

Sour Cycles je mlada znamka koles iz Nemčije, ki smo jo na mtb.si predstavili z njihovim najnovejšim modelom Pasta Party. Tokrat imamo pod drobnim očesom njegovega starejšega brata, ki se bolj kot na uživaških XC turah domače počuti na makadamu in na potovanjih. Purple Haze je najbolj znan model znamke.

Sour Purple Haze

O znamki

Glede na sloves, ki ga je znamka pridobila v avanturističnih kolesarskih vodah, bi pričakovali, da je Sour prisoten že vsaj pol desetletja. A vendar gre za res mlado ekipo ljudi, ki je s prvimi prototipi stopila v javnost šele leta 2018. Leto za tem so ponudili prve prodajne modele, od takrat pa povpraševanje samo še raste.

Ponujajo le peščico modelov koles in okvirjev, seveda jeklenih. Zaslediš jih lahko v vseh možnih barvah, in tudi to je ena izmed posebnosti, ki jih loči od konkurence. Okvirji pridejo v Nemčijo surovi, nato pa se stranka odloči, kakšno barvo in končni videz želi. Ponujajo nekaj standardnih barv, z doplačilom pa je možno skorajda vse.

Mojster Tine in Sour Purple Haze

O modelu

Sour Purple Haze ni samo sposoben makadamkar, je tudi odlično potovalno kolo za slabše poti, saj omogoča namestitev res širokih plaščev. Prostora je namreč celo za pnevmatike dimenzij 29 x 2,2″. Nanj lahko namestiš tri nosilce bidonov, zadnji pritljažnik in še prtljažnik za na vilice spredaj. Če se odločiš za okvir s karbonsko vilico, mu lahko nekoliko spreminjaš vozne lastnosti in ga tako še dodatno prilagodiš svojim potrebam.

Specifikacije

Predstavljeno kolo so sestavlili po naročilu stranke in ima naslednje komponente:

  • Prestavne in zavorne ročice ter menjalniki Shimano 105
  • Gonilka Shimano GRX
  • Zavorne čeljusti TRP Spyre
  • Obročniki DT Swiss G1800
  • Pnevmatike Hutchinson Touareg
  • Sedež Fizik Tempo Argo
  • Sedežna opora Cyrano
  • Krmilna opora Ritchey ter krmilo Pro Discover
  • Trak za krmilo Fizik
  • Nosilci bidona King Cage

Za koga?

Že res, da se lahko makadamka skoraj z vsakim kolesom, a vseeno so nekatera primernejša kot druga. Purple Haze je zagotovo med najbolj sposobnimi v kategoriji. Odlično se bo obnesel pri nekomu, ki večino tur opravi na slabih terenih in vsake toliko spakira torbe in se za nekaj dni odpravi na makadamkanje. Pogojno je primeren za dolge cestne ture, a vseeno je mogoče za to boljši njihov model Clueless.

Cena

Cena za okvir brez vilice se začne pri 799 evrih. S karbonskimi vilicami se cena dvigne na 1049, celotno kolo pa lahko dobiš za 2699 evrov. Končna cena narašča glede na barvo in specifikacije. Dodatne informacije dobiš pri loosecycles.com ali na sour.bike.

Naslovna fotografija Sour Cycles, ostale fotografije in video Marko Šajn.

Preberi še

Loose Cycles predstavlja: Why R+, makadamkar iz titana

Sledite nam