Why Cycles R+
7. januarja 2021

Why Cycles je znamka iz Kolorada. Na sceni že od leta 2016, prisegajo pa na žlahtne kovine.

Zopet znamka koles onkraj Atlantika. Za Why najbrž še nisi slišal? Je mlada znamka, s katero upravljajo isti ljudje in pod isto streho, pod katero biva tudi prejšnji mesec predstavljena znamka Revel bikes. Specialiteta pri Why Cycles so kolesa iz titana. Od tolstežev, trdakov, dirt koles, vse do takšnih, kot je R+, namenjen cesti in makadamu.

Why Cycles R+

O znamki Why Cycles

Zgodba se je začela leta 2016, ko je ustanovitelj podjetja Adam Miller vse svoje izkušnje, znanje in kontakte (predvsem pa finance) usmeril v razvoj dveh novih znamk koles. Kljub temu, da je Revel uradno mlajša od obeh znamk, se je razvoj koles začel vzporedno. Zaradi kompleksnosti izdelave vrhunskega polnovzmetenega kolesa iz karbonskih vlaken je Revel svoje prvo kolo predstavil šele leta 2019. Medtem so kolesa Why kljub svoji mladosti postala zelo uveljavljena pri vseh ljubiteljih titana in znamka je postala prepoznavna po celem svetu.

Why Cycles R+

Ponudba obeh znamk se odlično dopolnjuje, kar je najbolj vidno pri nedavno predstavljenih komponentah. Krmila iz titana znamke Why opazimo na marsikaterem kolesu Revel in obratno, saj lastniki koles Why svojim konjičkom radi privoščijo karbonske obročnike Revel. Ekipa, ki stoji za znamkama, je kot rečeno ista, nespremenjena ostaja tudi filozofija: vrhunska, enostavna in privlačna kolesa, narejena na pravi način.

Tehnologija

Karakteristika koles iz titana ni samo nizka teža, pomembna sta tudi udobje in vzdržljivost. Poznamo vse več podjetij, ki se poslužujejo tega “prestižnega” materiala, in tovrstna kolesa postajajo cenovno vse bolj dostopna. Vendar pa tako, kot poceni karbonsko kolo nikoli ne bo enako kvalitetno kot tisto, ki je proizvedeno z najboljšo tehnologijo, tudi poceni kolesa iz titana žal ne dosegajo takšnih standardov, kot bi si jih uporabniki želeli.

Why za svoja kolesa uporablja le najboljše materjale, proizvodnja okvirjev je majhna, varilci pa izjemno izkušeni. V kvaliteto svojih koles verjamejo stoodstotno in to dokazujejo z doživljensko garancijo.

Why Cycles R+

Je kolo z najožjimi pnevmatikami v njihovi ponudbi. Namenjeno je vožnji po cesti, makadamu, lahko bi ga uporabili tudi za kakšno dirko v ciklokrosu. Oblikovano je okoli obročnikov 700c, a zlahka sprejme tudi pnevmatike dimenzije 650b in to do širine 2,1”.

Why R+ je uporaben tudi za večdnevna potovanja, makadamkarske izzive ali ležerno kolesarjenje. In kolikor je možnosti uporabe, toliko je tudi različno sestavljenih koles. Kljub temu, da podjetje poleg okvirjev ponuja tudi kompletno sestavljena kolesa, se lastniki odločajo za personalizacijo in prav takšen pristop si je zaželel tudi lastnik predstavljenega kolesa.

Mojster Tine in R+

Predstavljeno kolo Why Cycles R+ V3 nosi naslednje komponente:

  • Okvir Why R+ titan V3, velikost L
  • Karbonske vilice Enve Gravel Disc
  • Obročniki Industry Nine UL250
  • Pnevmatike WTB Riddler
  • Menjalnik, prestavne in zavorne ročice ter kolutne zavore Sram Rival, 11p
  • Gonilka Ingrid CRS-POP in krmilni ležaj Hope
  • Krmilo Easton EA70
Why R+

Za koga?

Why R+ priporočajo vsem, ki jim poleg učinkovitosti veliko pomeni tudi udobje. Je kolo najvišje kakovosti, kakršne si vajen le pri posameznih butičnih izdelovalcih koles iz titana, a za nekoliko bolj dostopno ceno. Cena za celotno kolo se začne pri 6.490 evrih. Za okvir s karbonskimi vilicami boš odštel 3.390, cena okvirja samega pa znaša 2.990 evrov. Več na loosecycles.com.

Naslovna fotografija Why Cycles, ostale fotografije Marko Šajn.

www. whycycles.com

Preberi še

Loose Cycles predstavlja: Znamka Revel iz Kolorada

Sledite nam