Sour Pasta Party
4. januarja 2021

V poplavi karbonskih ultra lahkih okvirjev je kakšen krommolibdenski ročno varjen izdelek prava paša za oči.

Nemški proizvajalec, mlada, leta 2018 ustanovljena blagovna znamka, ima pester nabor koles in okvirjev, prava novost pa je krommolibdenski uživaški XC model Pasta Party.

Sour Pasta Party

Na kratko

Krommolibdenski okvir je na voljo v velikostih S, M, L in XL. Kot stožčasto oblikovane krmilne cevi je 69-stopinjski, efektivni kot podsedežne cevi pa znaša 75 stopinj. Cevi ob verigi so dolge 435 milimetrov, doseg (reach) znaša med 406 (S) in 482 milimetri (XL). Okvir je združljiv z 29-palčnimi obročniki, zadaj je prostora za pnevmatike širine 2,4″. Pasta Party bo lahko tudi enoprestavnik, saj ima za gonilno os vstavek EBB (eccentric bottom bracket).

Na voljo je kot samo okvir ali kot “frame set”, ki vključuje potopno sedežno cev, toge karbonske vilice Whisky ali vzmetene vilice Fox F32 Performance Elite. Okvir je drugače združljiv z vzmetnimi vilicami s 100 ali 120 milimetri hoda.

Teža okvirja znaša 2325 gramov pri velikosti M. Cena? 799 evrov.

Sour Pasta Party

Sour

Majhen kolesarski projekt, ki je nastal lea 2018 in v katerega so bili vpeti izljučno kolesarji, je maja 2020 prevzel eden izmed njih. Soustanovitelj Christoph Süße je kupil znamko in jo popeljal na višjo raven. Sour je še vedno znamka, ki jo oblikujejo kolesarji, a ima sedaj managerja in človeka, ki skrbi za trženjski del, ostali pa sodelujejo z idejami in lastnimi izkušnjami na področju kolesarstva.

V svoji ponudbi imajo okvirje za makadamkanje (Clueless in Purple Haze), XC oziroma trail (Crumble in Pasta Party), svojo različico klunkerja (Bad Granny) in dirt model CanCan, ki ga je sooblikoval Timo Pritzel. Okvirji so varjeni in barvani v nemškem Dresdnu, kjer sta tudi centrala in razstavni salon.

Več o modelu Pasta Party izveš na tem mestu.

Fotografije proizvajalec

Preberi še

Canyon 2021: Stoic je doma na dirtih, trailih in v mestu

Sledite nam