O'Neal
28. aprila 2021

Shimano, O’Neal, Scott, Burgtec, Tubolito, Endura in Roval. Čelade, ščitniki, oblačila, krmila in obročniki.

O’Neal

Čelada Pike je pri znamki vodilni model, predvsem ko gre za čelade razreda trail. Dvojna školjka, sistem IPX A-Cell, ki nudi zaščito pred udarci, ter z magnetnim zapenjanjem Fidloc. Na voljo bo v velikostih XS/M in L/XL. Pri O’Nealu so predstavili tudi nove ščitnike za kolena in komolce. Ščitniki Flow so njihov najlažji izdelek, ki je lahko del kolesarja skozi celotno turo, saj ima odličen sistem zračenja. Več na oneal.eu.

Shimano

Pri japonskem gigantu so predstavili novo tehnologijo pogonskega sklopa Linkglide. Nova zasnova ne temelji na nizki teži, temveč na trajnosti in zmogljivosti menjalnika in verižnikov. Linkglide bo na voljo pri skupinah Shimano Deore in XT. Pri prvi bo na voljo v 10-, pri drugi pa v 11-redni različici. V prvi vrsti je sistem namenjen e-kolesom, ni pa združljiv s tehnologijo Hyperglide. Več na bike.shimano.com.

Scott Sports

Nova čelada Stego Plus je namenjena kolesarjem, ki prisegajo na disciplino enduro. Pena EPS za boljšo notranjo zaščito ter sistem MIPS za zaščito glave pred udarci. Nastavljiv vizir in nastavek za kamero GoPro. scott-sports.com.

Burgtec

Krmilo s podpisom Josha Brycelanda. Širina 800 milimetrov, dvig 50 milimetrov, upogib nazaj 9 stopinj in teža 390 gramov. Krimilo je primerno le za opore s premerom 35 milimetrov. Več na burgtec.co.uk.

Tubolito

Izdelovalec najlažjih zračnic za cestna, BMX in gorska kolesa je predstavil zračnico, ki ima vgrajen senzor za izmero tlaka, ki je vezan na aplikacijo na pametnem telefonu. Zračnica je od klasične težja le za nekaj gramov, kolikor tehta čip, oziroma senzor. tubolito.com.

Roval

Če je pri Rovalu model Control SL najlažji in najdražji, sedaj predstavljajo nekaj cenovno ugodnejšega, a hkrati še vedno zelo lahkega in trdnega. To so obročniki Roval Control Carbon. 29 palcev, 29 milimetrov notranje širine, karbonski obroč, 28 naper na vsakem obroču, pesta DT Swiss 350 in teža 1450 gramov. Več informacij na rovalcomponents.com.

Endura

Nekaj za nežnejši spol. Pri škotskem proizvajalcu kolesarskih oblačil so dopolnili žensko linijo, sploh za tiste, ki ne marajo širokih, ampak prisegajo na oprijete hlače. Hlače Pro SL Bib so narejene izključno za kolesarke. Lycra narejena v Italiji, udoben hlačni vložek serije 800 s podlogo EGM in zaščita UFP50 pred žarki UV. Več najdeš na endurasport.com.

Fotografije proizvajalci

Prejšnji

Frišno: Tehnologija pri komponentah in tehnologija pri opremi

Sledite nam