Sram Rival eTAP
Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
17. aprila 2021

V nabor novičk vračamo rubriko Frišno. Tokrat na kratko o obročnikih Hunt, čeladah Rudy Project in iXS, komponentah Truvativ ter Race Face, pnevmatiki Kenda in prestavnem sistemu Sram.

Hunt

Novi obročniki za razreda trail in enduro. Hunt Enduro Wide V2 so obročniki, namenjeni enduru. Njihova posebnost sta ožji zadnji obroč (33 milimetrov spredaj in 31 milimetrov zadaj) in izredno močno ohišje osi. Obročniki so optimizirani za uporabo pnevmatik širine od 2,35 do 2,6 palca. Na voljo bodo v 27,5- in 29-palčni izpeljanki. Trail Wide V2 so obročniki, namenjeni razredu trail. Optimizirani so za uporabo pnevmatik širine od 2,3 in do 2,5 palca. Na voljo bodo v 27,5- in 29-palčni izpeljanki ter s pesti Boost in Superboost. Več na huntwheels.com.

Rudy Project

Nova čelada za gorske kolesarje se imenuje Crossway. In-mold konstrukcija, velika zračnost s 23 odprtinami in več pokritosti na zadnjem delu. Integriran vizir ter mrežica proti vdoru mrčesa na prednji strani zračnikov. Na voljo bo v več barvah. Dodatne informacije najdeš na rudyproject.com.

Kenda

Prvič so jo predstavili pred dvema letoma na sejmu Eurobike. Sedaj je guma za blato uzrla luč sveta v novi podobi. Kenda Gran Mudda Pro je na voljo v velikostih 27,5 in 29 ter s širino 2,4 palca. Glavni adut gumarja je tehnologija AGC (Advanced Gravity Chasing), ki omogoča večjo zaščito pred predrtjem. kendatire.com.

Truvativ

Nova krmila, opora in ročaji. Linija krmil Atmos je obogatena z karbonskimi in aluminijastimi izdelki. Najlažje krmilo v skupini Atmos tehta 190 gramov. Krmilna opora Atmos bo na voljo v dolžinah med 40 in 90 milimetri. Njena posebnost? Integriran nosilec za kamero GoPro. Novost so tudi ročaji Descendant, ki bodo sedaj na voljo v več barvah. sram.com.

Race Face

Kanadčani so predstavili novo krmilo Next SL za uporabo s krmilnimi oporami, ki imajo premer 35 milimetrov. S težo 167 gramov in širino 740 milimetrov je lažje od predhodnika, predvsem pa trdnejše. Več na raceface.com.

IXS

Čeladi Trigger FF in Trigger AM sta sedaj na voljo s sistemom MIPS. Trigger je namenska enduro čelada, ki se v novi preobleki ponaša tudi z nizko težo, ki znaša pod 600 gramov. ixs.com.

Sram

Morda bolj za cestne kolesarje, a tudi ljubitelji makadamkanja se ga ne bi branili. Od sedaj naprej bo tudi pri skupini Rival prestavljanje potekalo brezžično. Sram Rival eTap AXS daje možnost uporabe na sistemu 1x ali 2x (vedno z 12-redno kaseto zadaj) ter le z uporabo kolutnih zavor. Možnost nakupa gonilke z že vgrajenim merilcem moči in kar nekaj dodatnih tehnoloških bonbončkov. Vse informacije najdeš na sram.com.

Fotografije proizvajalci

Preberi še

Biznis: Od pnevmatik do koles in opreme ter ekologije

Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam