Frišno, Adidas
Casio G-Shock
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
31. avgusta 2021

Shimano za kroskantrijaše, Adidas za makadamkarje, Five Ten pa za dež. Thor v MTB z Aaronom Gwinom, Foxova čelada s sistemom MIPS, Pedali Tatze in 3T za sladokusce.

Shimano

Čevlji S-Phyre XC902 so dobili nov zgornji del, ki je sedaj iz enakega materiala kot pri cestnih čevljih RC9. Dva zategovalnika BOA služita boljšemu zapenjanju oziroma prileganju čevlja kolesarjevi nogi. Na zadnjem delu podplata je še vedno guma Michelin, sprednji del podplata pa je hišno delo in se imenuje Shimano Ultread XC. Za vse ljubitelje “žebljičkov” je na prednjem delu podplata sedaj na voljo opora, narejena iz enega dela in nudi boljši oprijem v blatu. Teža čevlja se ustavi pri 296 gramih (velikost 42). Več na bike.shimano.com.

Adidas

Pri Adidasu so se vrgli v makadamkanje in predstavili prav posebne čevlje na vezalke. A to še ni vse, tudi “nogavice” pridejo zraven. Zgornji del čevlja je oblikovan iz elastičnega materiala, ki ščiti pred prahom in kamenčki izpod pnevmatik. Podplat je narejen tako, da kolesar, ko sestopi s kolesa, lahko pot neovirano nadaljuje tudi peš. Makadamkarski čeveljci na adidas.de.

Five Ten

Five Ten TrailCross GTX Waterproof. Zaščita povsod. Kako? Vodoodporna membrana Gore-Tex, dodatna neoprenska zaščita nad gležnjem, priznan podplat iz gume Stealth in udobje, ki ga zagotavlja Five Ten. Več na fiveten.com.

FOX

Spustaška in freeride čelada Rampage Pro Carbon je poleg vseh modernih dodatkov dobila tudi varnostni sistem MIPS. Več na foxracing.at.

Thor

Proizvajalec oblačil za motokros se je podal v gorskokolesarske vode in prihajajočo zgodbo navezal z Aaronom Gwinom, ki je v letošnji sezoni postal njihov ambasador in hkrati testni voznik. Kratke in dolge hlače, majice s kratkimi ali dolgimi rokavi ter rokavice so zaenkrat v “kolesarski” ponudbi podjetja. Ena linija je klasična, z napisom Thor, druga pa nosi ime Gwinovega delodajalca Intense. Več na thormx.com.

Tatze

Le 8,8 milimetrov visoka platforma pedal ni najtanjša, saj so pri Tatze pred časom predstavili le tri milimetre visoke pedale, a ti so bili narejeni tako, da je bila os pedala del gonilke. Novi pedali Link so na voljo s klasično jekleno ali s titansko osjo. Prvi tehtajo 343, drugi pa 298 gramov. Na vsaki strani pedala je deset pinov za boljši oprijem. Na voljo bodo z naslednjo sezono. Več informacij najdeš na bikerumor.com.

3T

Si želiš ekskluzive? Potem je 3T 60th Anniversary edina prava stvar. 3T je letos tovarno preselil nazaj v Italijo in ob 60. obletnici izdelal prav posebnega makadamkarja RaceMax Exploro z opremo Campagnolo Ekar, ki bo na voljo v le 60 primerkih. Pa še v prav posebni “garaži” ga dobiš. Cena? Nekaj manj kot 20.000 evrov. 60thanniversary3t.bike.

Fotografije proizvajalci

Preberi še

Frišno: Za mlade, malo manj mlade, za grevlarje in za elektrificirane

Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam