9. junija 2011

Med nami (in pred nam) je junijska številka revije Bicikel, za katero so se med drugim pogovarjali z dvema profesionalcema: serviserskim in glasbenim.
Naslovnica junijske številke revije Bicikel je odeta v rožnato barvo, ne toliko v slogu majice vodilnega na Giru kot v slogu dresov dveh pobčev iz ekipe Lampre, ki na naslovni fotografiji lovita Contadorja v odločilni etapi na Etno.

Iz vsebine tokrat izpostavimo pogovora z dvema povsem različnima gorskima kolesarjema:

Prvi je poklicni serviser gospodinjskih aparatov ter audio in video opreme Peter Vesel, hitri veteran v krosu in še bolj vzdržljivostnih preizkušnjah. Tema pogovora je predvsem njegovo tretje mesto z nemško partnerko Ivonne Kraft na letošnjem Cape Epicu.

Drugi je poklicni glasbenik Tomaž O. Rous, tisti za klaviaturami pri Siddharti. Čeprav so njegovi prsti dragoceni, je kar divji gravitacijski bajker. Zlatkotova vertikalna šola. Zelo na hard jezdec, po tej glasbi za najstnice bi človek kar težko rekel …

Sicer pa tokrat še:
– izdatno o maratonu Franja, ki je na vrsto že to nedeljo;
– o dirki okoli Slovenije;
– pogovor z enim favoritov za zmago na letošnji dirki po Sloveniji, nekdanjim gorskim kolesarjem Robertom Vrečerjem;
– ljubljanska mestna kolesa Bicikelj od blizu;
– Jazbec je odgovoril na sedem vaših vprašanj;
– preskusili so polnovzmetenega 29-palčnika Specialized Epic Comp Carbon 29er, trdaka za 800 evrov Ideal Boommax (le zakaj UB misli, da je 63,5 cm široko krmilo razkošno?) ter dva trendovska uličarja Scott Cutter in Racer;
– v domači delavnici nasveti za vzdrževanje disk zavor;
– pri prehrani mala šola ‘carboloadinga’ pred maratonom.

Uvodnik
Kazalo vsebine

Sledite nam