Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
26. julija 2017

Proračunsko prijazen enduro dirkač, za keš že za manj kot 3 jurje. Pa si za na Megavalanche ali vsaj za na SloEnduro.

Kolo: Nukeproof Mega 275 Comp, velikost M (16,5 palca)

Značilnosti

Enduro kolo s 27,5-palčnimi obročniki, okvirjem iz aluminija (nov za sezono 2016), 160 mm hoda spredaj in zadaj. Vedno sem si mislil, da so mu dali tako ime zaradi britanskega navdušenja nad dirko Megavalanche.

Romantično razmerje

Nukeproof pomnim še iz prejšnje inkarnacije, odkar je znamka v lasti irske trgovine Chain Reaction Cycles, je zgodba seveda povsem druga. A Nukeproof za tvoj denar brez dvoma nudi veliko, pa še v dirkanju so aktivni in imajo še vedno tudi enega in edinega Sama Hilla, ki za znamke dela čudeže.

Priložnost za furanje

Malo sem šel provocirat Specializirane na Trail Days Kranjska Gora, nato pa še izkoristil Enduro Cerkno, kjer sem v soboto spoznal Rupnikovo linijo (priporočam), v nedeljo pa si (za brezplačno uporabo sedežnice) nataknil številko in drgnil proge v parku, ko so bile proste. Žur!

Vtisi

– S 180 cm višine sem spet med velikostjo okvirja M in L, oba sta bila na voljo, pa sem raje vzel serijsko opremljenega M. Se je izkazalo za v redu odločitev, zlasti za v park, morda bi se imel na turi in vzpenjanju bolje na L.
– Na testnem je bilo že nekaj kosov zamenjanih: plašči, sedežna opora in sedež, pa prednji verižnik, a vtis ni trpel.
– Zaradi osnovnejših verzij blažilcev pri nastavljanju vzmetenja malce težje dobiš natanko tisto, česar si želiš, a po drugi strani – saj veš – preprostost je zakon.
– Comp ima vilice Rock Shox Pike, medtem ko so šli z modeloma Pro in Team letos na večje Lyrik. Kakor komu ustreza, ampak Pike lepo špila s tem zadnjim koncem.
– Lep paket komponent za ta denar, brez pripomb (ne bom še enkrat pisal o svojih preferencah glede zavor). Sramov pogon Descendant/X1/GX-1, zavore Guide R, obročniki Race Face Aeffect 25 … in hišna železnina Nukeproof.
– Vse skupaj, s sodobno enduro geometrijo vred, je dovolj za samozavest in hitrost tudi v strmini, na skalah in koreninah.

Na jetra

Prav nič. Mogoče da barvno malo oponaša Yetija? 😀

Aplavz Mateju, da je namestil zanimivo kombinacijo plaščev Maxxis – spredaj Shorty in zadaj Agressor. No, pa saj mi verjetno WTB tudi ne bi šel na jetra.

Za koga

Čez glavo dovolj dobro orožje za amaterja, veterana ali mladinca v SloEnduru. Za opaznejše uvrstitve med člani boš morda želel kaj več v smislu togosti, teže, nastavljivosti … Pa daleč od tega, da bi se Mega zvijal, bil pretežak ali kaj podobnega. Le preveč karbona je na vrhu lestvice.

Primeren tudi za agresivne, divjaške ali tehnične ture.

Cena 3.399,99 €, za gotovino 2.889,90 €

Mega 275 ima še eno cenejšo inačico Race ter dražji Pro in Team, pa še 29-palčne Mega 290 v treh verzijah. Vse aluminij.

Džojrajd omogočila Bajkmanija

Več o kolesu na nukeproof.com

Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam