Bike Wanderers, Quito
Freestyle zaposluje 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
8. junija 2020

Anja in Barbara sta še vedno v glavnem mestu Quito in v majhnem stanovanju odštevata dneve do trenutka, ko se bodo ukrepi toliko sprostili, da bosta pot nadaljevali proti Kolumbiji.

Pred več kot letom in pol, natančneje 24. oktobra 2018, sta se Anja in Barbara z ljubljanskega letališča prek Amsterdama odpravili do Buenos Airesa in za konec čisto na jug Argentine, do Ushuaie. Tam je bil start njune biketouring avanture, ki ju sedaj vodi vse do Mehike!

Minilo je že 19 mesecev potepanja s kolesi, čeprav sta zadnje dva meseca bolj kot ne obsojeni le na pešačenje, saj je zdravstvena situacija v Južni Ameriki še vedno zelo resna.

Kaj zanimivega sta doživeli v mesecu maju? Za popotnici se je čas popolnoma ustavil in na števcih koles je še vedno prikazanih 12.000 kilometrov. V Quitu, glavnem mestu Ekvadorja, še vedno čakata, da se situacija izboljša in kreneta naprej.

Takole pravita dekleti:

“Dnevi meseca maja so bili dokaj enolični, čeprav sva se še vedno skušali na vse načine bodriti in se zaposliti. Do potankosti sva očistili kolesi, ustvarili še kakšno razglednico, tudi torbe sva obnovili. Želeli bi se zahvaliti tudi Niku Korberju, ki nama je na daljavo nekoliko pomagal pri popravilu koles in nama med drugim nazorno, prek videa pokazal, kako zakuriti zavorne ploščice. 

Bike Wanderers v Quitu
Bike Wanderers v Quitu

Ker smo bili še cel maj v tako imenovanem rdečem semaforju, sva zelo redko odhajali ven, razen ko je bila nuja glede obiska trgovine, saj hoja po zelo strmem Quitu, z masko na obrazu, ni nič kaj prijetna, pa tudi mesto je skoraj na višini Triglava.

Sva pa pred trgovino spoznali profesorja kemije, ki je živel eno ulico višje in naju je povabil v šolo, kjer sva se na igrišču lahko svobodno razgibali brez maske. Ta vikend pa naju je povabil k svoji družini, da poskusiva tipčno jed Ekvadorja. Le kaj naju čaka?

Ampak ja, konec maja je prišla novica kolumbijskih oblasti, da bodo imeli meje zaprte najmanj do konca avgusta, tako da se najine sanje po nadaljevanju razbijajo na koščke. Ostajava v precepu, kaj storiti in junija bo dokončno padla odločitev.

Za vse tiste, ki naju tako zvesto spremljate, pa sva tokrat pripravili nagradno igro, ki jo najdete na najinem blogu na facebooku in na Instagramu.

Se slišmo kmalu. Hasta pronto!”

Nagradna igra

Tokrat pa malce drugačna objava kot ste jih vajeni. 🤔Odločili sva se, da je čas za eno NAGRADNO IGRO. Jeeeeej! 😃 🥳…

Objavil/a The Bike Wanderers dne Sobota, 06. junij 2020

Anjo in Barbaro lahko spremljaš na facebooku in Instagramu pod imenom The Bike Wanderers.

Fotografije so njuno delo

Preberi še
The Bike Wanderers: Karantena v Ekvadorju

Freestyle zaposluje 2
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam