core components core cap
19. maja 2022

Od torka je na platformi za množično financiranje Kickstarter nov izdelek slovenskega znanja in zamisli – CoreCap.

Ljubljansko zagonsko podjetje Core Components je začelo zbirati sredstva za zagon serijske proizvodnje za svoj izdelek CoreCapkolesarski računalnik, skrit v krmilno cev in s prikazovalnikom tam, kjer je sicer pokrovček krmilnega ležaja. Podatke, ki jih prikazuje lcd prikazovalnik, lahko poljubno izbiramo.

core components corecap
core components corecap

Prvi cilj kampanje je bil zbrati 50.000 evrov za zadnjo fazo razvoja, izdelavo orodij, pridobivanje zadnjih sestavnih delov in za izdelavo testne serije.

Od torka so zbrali že 80.000 evrov, tako da bodo zagotovo lahko nadaljevali s projektom. Izdelovo prve večje serije načrtujejo za januar in februar 2023.

“Super Early Bird” cena v prvih 48 urah za naročnike z rezervacijami znaša 229 €. “Early Bird” cena za ostale pa je 259 €.

Več o izdelku

Zagotovo estetski, minimalističen računalnik. Vse razen prikazovalnika je skrito na varno v krmilno cev. Tam nadomesti zvezdasto matico za zategovanje krmilnega ležaja, saj računalnik pritrdiš z vijakom s spodnje strani cevi.

Ker je prostora dovolj, je baterija bistveno večja od baterij računalnikov na krmilu, zagotavljala naj bi kar 80 ur delovanja.

Med funkcijami izbiraš z vrtenjem ohišja prikazovalnika, to pa gre odlično tudi v rokavicah. Več nastavitev opraviš v aplikaciji na telefonu. Tam si iz trenutno osemnajstih “widgetov”, prikazov različnih funkcij, tudi sestaviš do pet različnih zaslonov, med katerimi potem izbiraš. HItrost, razdalja, čas, nadmorska višina …

Kar se tiče priljubljenih zunanjih aplikacij, so se povezali z naslednjimi: Komoot, Strava, Google Maps in GoPro.

Če je računalnik povezan s telefonom, je možna tudi preprosta navigacija z usmerjanjem ter prikaz obvestil s telefona. Računalnik je povezljiv tudi s tipali za srčni utrip in kadenco.

Kaj pa morebitne uporabnike zmoti? Odgovor na to je vedno najlažje najti na Pinkbajku. Rešitev ni všeč nekaterim, ki imajo na istem mestu že spravljeno orodje. Kar nekaj je takšnih, ki jih moti, da računalnik nima lastne GPS naprave in ga moraš za to funkcijo povezati s telefonom (kar bistveno troši baterijo telefona). Pa nekaj malega dela z demontažo računalnika za polnjenje baterije ali prestavljanje na drugo kolo.

Računalnik je združljiv s krmilnimi cevmi vseh MTB vilic premera 1 1/8 palca in seveda stožčastimi, ki imajo na vrhu ta premer.

Kampanja na Kickstarterju

core components corecap
Core Componets so Anže, Ambrož, Žane, Žiga in Luka

corebikecomponents.com

Sledite nam