Bosanski tris, Grand Prix Bihać
Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
3. avgusta 2022

V Bosni in Hercegovini so bile pretekli vikend kar tri dirke, dve v olimpijskem krosu in ena v enduru. Na dveh dirkah tudi s slovensko udeležbo.

Prijedor in Bihać sta pretekli teden postregla z dvema dirkama kategorije C1, v Kupresu pa se je odvila dirka v enduru.

Kozara Grand Prix

V soboto 30. julija so se tekmovalci in tekmovalke iz petnajstih držav v bližini mesta Prijedor pomerili na dirki olimpijskega krosa kategorije C1. Dirko so organizirali člani BK Prijedor. V članskih kategorijah so v dresih slovenske reprezentance nastopili Rok Naglič, Jakob Klemenčič, Jan Jereb, Matic Kranjec Žagar, Jaka Starman, Matjaž Lozar in Maruša Naglič. V moški kategoriji se je najvišje uspelo uvrstiti Roku Nagliču, ki je zasedel 11. mesto ter ujel nekaj pomembnih točk UCI. Maruša Naglič je zasedla 7. mesto.

Maruša Naglič na kratko po dirki:

“Počutila sem se kar solidno, Proga sicer ni obetala, ampak na koncu ni bilo tako slabo. Konkurenca je bila kar huda in s sedmim mestom sem kar zadovoljna.”

Vrstni redi na uci.org.

Grand Prix Bihać

Tudi dirka v nedeljo 31. julija je bila kategorije UCI C1. Organizirali so jo pri BBK Daj krug. In tudi v Bihaću je nastopila četica Slovencev. V elitni moški kategoriji se je tokat najvišje uvrstil Jakob Klemenčič (15. mesto), na 18. in 19. mestu sta mu sledila Rok Naglič in Matjaž Lozar. Jan Jereb je osvojil 23. mesto, Matic Kranjec Žagar je bil 26., Jaka Starman pa je osvojil 33. mesto. Maruša Naglič je člansko dirko končala predčasno (- trije krogi).

V mladinski kategoriji je Daša Mlakar dirko zaključila na 3. mestu, Jakob Mlakar (oba MBK Črni vrh) pa je bil v kategoriji U15 drugi.

Vrstne rede najdeš na chrono.hr.

Grand Prix Bihać v Nedjeljom zajedno

Več kot 150 tekmovalcev in tekmovalk na startu, tudi tekmovalka z Nove Zelandije.

Qpres Enduro 2022

Kupres je mestece, občina in tudi zimskošportno središe v Bosni in Hercegovini. Tam so marljivi organizatorji pripravili drugo ponovitev dirke v enduru. Postregli so s štirimi etapami, privabili pa okoli osemdeset tekmovalcev, tudi iz tujine. Na vrhu sta končala Švicarja Christina Pfiffner in Virgile Rosselet.

Fotogalerijo najdeš na Kupres MTB Trails.

Qpres Enduro v videu, prvič

Prispevek o preizkušnji v Kupresu so pripravili pri Srednja Bosna danas.

Qpres Enduro v videu, drugič

Takole je celotno preizkušnjo doživel Zagrebčan Luka Perkov.

Naslovno fotografijo smo si sposodili na uradnem facebook profilu Gradski sportski savez Bihać.

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Pumpaj Slo Zagorje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam