27. januarja 2019

Včeraj se je v mariborski Pik hali, na tradicionalnem prizorišču zimskih aktivnosti mariborskega BSX Racing Teama, končala zimska serija tekmovanj na pumptracku.

Mariborski BSX Racing Team je tudi letos popestril mirujočo dirkaško BMX / pumptrack sezono. V Pik hali je bila včeraj zadnja v nizu treh dirk Zimske pumptrack lige. Letos le za mlajše kategorije, do vključno 13 let, a še vedno z glavnim pokroviteljem, mariborsko kolesarsko trgovino Luka’s Bikes, in prostorskim “sponzorjem” – večnamensko halo, kjer si kolesarji delijo prostor z navdušenci nad vozili na daljinsko upravljanje.

Tretja dirka v nizu bi lahko bila podobna kot prvi dve, vsaj kar se razvrstitve na stopničkah tiče, a je v kar dveh kategorijah prišlo do zanimivih preobratov, kjer sta prvi imeni slovenskega pumpanja naredili napaki in tako prepustili boj za zmago drugim.

Pumptrack poligon v Pik hali velja za kar zahtevnega, pa čeprav ni pretirano velik, a ostri zavoji terjajo obilico zbranosti in lovljenja tiste prave linije.

Kvalifikacije

10 do 13 let – najhitrejši trije so bili Miha Čeh (6,55 sekunde), Gaj Palčnik (7,33) in Val Trinle Lampič (7,52)

6 do 9 let – v zopet najštevilnejši kategoriji je bil najhitrejši Jošt Ložar (6,92), za njim sta se razvrstila Rok Regent (7,60) in Mihael Gabor Perić (7,81)

Do 5 let – Mara Bella Perić je fantom zopet dala vetra, ura se je ustavila pri 8,91 sekunde. Sledila sta ji Oto Heinrih (10,35) in Tim Caf (10,52)

Finalni obračuni

10 do 13 let – glede na to, da je bil prvi favorit za zmago Miha Čeh, se je zanj slabo končalo že v polfinalu, saj je na sredini proge naredil napako in se je na koncu boril v malem finalu.

Za zmago sta se pomerila Val Trinle Lampič in Tomaž Gonza. Na koncu se je zmage veselil Val, njegov čas pa 7,12. Tretje mesto je z najhitrejšim časom dneva, 6,51 sekunde, osvojil Miha Čeh, četrti je bil Gaj Palčnik.

6 do 9 let – tudi tukaj je finalnemu obračunu botrovala nezbranost najhitrejšega s kvalifikacij Jošta Ložarja, ki je prav tako kot Čeh podlegel pritisku in storil napako.

Tako sta se v velikem finalu pomerila Mihael Gabor Perić in njegov klubski tekmec Žan Kogler. Svoje prve zmage na pumptracku se je na koncu veselil Gabor, tretje mesto je osvojil Jošt Ložar, četrti je bil Rok Regent.

Do 5 letMara Bella Perić je ugnala vse in postavila tri v vrsto. Tako je postala edina, ki je letos zmagala na vseh dirkah. Na drugo mesto se uvrstil Tim Caf, na tretje Oto Heinrih, četrti pa je bil Rok Kogler.

Končni vrstni redi

10 do 13 letskupno zmago je osvojil Miha Čeh. Z dvema zmagama in tretjim mestom je osvojil 169 točk. Na drugo mesto se je s 153 točkami uvrstil Gaj Palčnik, tretji pa je bil z devetimi točkami manj Tomaž Gonza.

6 do 9 let – Enako število točk kot Miha Čeh in s tem zmago v svoji kategoriji je osvojil Jošt Ložar. Le točko manj je iztržil Mihael Gabor Perić, tretje mesto je s 143 točkami zasedel Rok Regent.

Do 5 let – Mara Bella Perić je osvojila maksimalno število točk – 180 in tako zanesljivo zmagala med najmlajšimi. Drugo mesto je s 148 točkami zasedel Oto Heinrih, tretji pa je bil z enakim številom točk, a s slabšo uvrstitijo na zadnji dirki, Rok Kogler.

Tilen in ekipa, bomo v Pik hali pumpali tudi prihodnjo zimo?

Preberi še:
V Pik hali boj za stotinke
Obetaven začetek zimske pumptrack lige

Sledite nam