Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
4. februarja 2018

Na Petzen Bike Trophyju, tretji dirki snežne serije Lines schneefräsn, v obilici novega snega nekaj slovenskih udeležencev, skupno vodstvo je z zmago prevzel Marcel Ziegler.

Petzen Bike Trophy, sobotno tretjo dirko avstrijske snežne serije Lines schneefräsn, so pod Peco izvedli prireditelji čezmejnega festivala Black Hole Bike Fest. Tokrat pa je bilo vzdušje precej bolj belo kot črno, saj bi zaradi obilice novozapadlega snega tekmovanje skoraj odpovedali. Proge jim niti približno ni uspelo pripraviti, kot so si zamislili za dvoboj. Še v soboto zjutraj je v zraku visela odpoved, a ker so tekmovalci prišli z vseh koncev Avstrije in tudi iz Nemčije in Slovenije, so se odločili za spremembo formata – namesto v dvoboju se je trideseterica kolesarjev in štiri kolesarke so se pomerili na progi za veleslalom. Štela sta boljša dva nastopa od treh.


Thomas Rieger je na Koroško prišel kot vodilni, a z 8. mestom zdrsnil na drugo mesto skupne razvrstitve

Zmago je med moškimi naposled odnesel Nemec Marcel Ziegler (seštevek dveh nastopov 45,55) pred Christianom Stolzom (+3,05) in Mariom Schneeweissom (+3,36), četrti je bil nam iz endura znani Bernd Dorrong (+4,56). Najhitrejši Slovenec je bil Gašper Koc (Bajk Doktor) na 16. mestu (+11,96).

Med ženskami je zmagala Yana Dobnig, še ena znanka iz SloEndura, pred Liso Prochiner in Nino Hofer.


Yana je hitra tudi na snegu

Ziegler je prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi, pri damah pa s trei tretjimi mesti ma vrhu ostaja Hoferjeva.

Četrta dirka serije bo 25. t.m. v Innsbrucku.

Vrstni redi, razvrstitev, več fotografij … na www.lines-mag.at/schneefraesn

Fotografiji Friedrich Simon Kugi/Lines

Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam