6. maja 2011

Upravljalci bike parka Javornik so morali otvoritev sezone nekoliko odložiti, a že jutri se boste lahko vozili po novih in bolj urejenih progah. Novosti tudi pri izposoji opreme.

Parka v Kranjski Gori in Mariboru sta odprta že dva tedna, zagon Javornika pa so morali zaradi razmočenega in blatnega terena za nekaj časa odložiti. Danes je vendarle prišla dobra novica – park bo jutri odprt, saj je bilo vreme v zadnjih dneh bolj prijazno.

Upravitelji iz Kamplca poročajo o večji prenovi poti v parku. Zgradili so nove linije, odstranili skoraj vse kamenje in spremenili ali pa vsaj popravili vse obstoječe linije. Najzahtevnejše skalnate dele pa so za zdaj zaprli (tudi zloglasni absint). Novosti vas čakajo tudi ob spodnji postaji žičnice, saj je sedaj uradno kolo parka Commencal. Najamete lahko katerega izmed modelov Furious, Supreme 6, Meta 6 ali Supreme DH V3, poleg koles pa si seveda lahko izposodite tudi zaščitno opremo.

Park obratuje ob sobotah, nedeljah in za praznike od 10:00 do 17:00, vse informacije pa najdete na novi spletni strani parka.

www.mtb-javornik.si

V galeriji še nekaj novih odsekov, ki so bili posneti v času gradnje (foto Kamplc).

Sledite nam