4. julija 2016

Na Češkem na četrti dirki serije iXS v spustu Jure tretji, v prvi deseterici znova tudi Špela Horvat.

Evropski pokal v spustu iXS se je nadaljeval z že klasično dirko v Špičaku na Češkem, ki je serijo gostil še šestič. Na četrti letošnji dirki serije je bil po Kranjski Gori in Willingenu že tretjič najhitrejši Nemec Johannes Fischbach (Radon Magura Factory). Drugi je bil tisti, ki mu je odnesel zmago v Schladmingu, Poljak Slawomir Lukasik (NS Bikes FroPro).

Po 5. mestu v Kranjski Gori, 6. v Willingenu in nesrečni diskvalifikaciji v Schladmingu je bil Jure Žabjek (Unior Tools) tokrat tretji najhitrejši. Špičak ervopskemu prvaku očitno kar ustreza, saj je bil tu tretji tudi lani, pred dvema letoma pa je z 2. mestom tu dosegel svojo najboljšo uvrstitev v evropskem pokalu.

V superfinalu sta nastopila še dva člana MTB Trbovlje. Jan Cimperman (MTB Trbovlje Nakita) je bil 20., Jernej Cokan (MTB Trbovlje/Specialized), kar drugi najhitrejši v sobotnih kvalifikacijah, ki jih je na glavo obrnilo vreme, pa je bil na koncu 30.


Jure napada na “svoji” progi v Špičaku

Pri ženskah je zmagala domačinka Jana Bartova (RRP) in prevzela vodstvo v seriji pred Veroniko Widmann (BC Egna Neumarkt) z Južne Tirolske, tokrat tretjeuvrščeno. Med njima je tokrat na drugem mestu končala Švicarka Carina Capellari (Radon Magura Factory). Z nastopom v finalu pa je bila zadovoljna tudi edina slovenska predstavnica Špela Horvat (Supersnurf), ki je zasedla 7.

Monika Hrastnik (KK Črn trn) je zaradi študijskih obveznosti tokrat manjkala, njen klubski kolega Miran Vauh pa je ostal zunaj superfinala.

Med mladinci je bil Rudi Pintar (Rajd Funsports) 12.


Češko prizorišče ustreza tudi Špeli

Naša najhitrejša sta povedala

Jure Žabjek: “Na progi v Špičaku vsako leto naredim dober rezultat. Proga je zelo zaprta in je težko izbirati različne linije. Letos je na koncu kvalifikacij začelo deževati in razmere so bile težje za zadnje člane. Kvalifikacijsko vožnjo sem končal na devetem mestu, saj je veliko tekmovalcev pred nami vozilo še v suhem. V finalni vožnji sem odpeljal tekoče, z manjšo napako na zgornjem delu. Z rezultatom sem zelo zadovoljen, prav tako pa še dodatno motiviran za dirko svetovnega pokala v Švici. Do konca sezone bom odpeljal še eno tekmo evropskega pokala in upam, da bom po diskvalifikaciji v Schladmingu uspel priti nazaj na tretje mesto v skupnem seštevku.”

Špela Horvat: “Šlo mi je v redu in sem kljub dvema večjima napakama na progi zadovoljna z vožnjo. Zdi se mi, da je proga v Špičaku vsako leto hitrejša, kar mi tudi ustreza.”

Peta in predzadnja dirka serije bo konec meseca v Les 2 Alpes v Franciji.

www.ixsdownhillcup.com

Fotografije Thomas Dietze/extreme-pics


Fischbach: “Ups, pa imam še tretjo!” Na desni Jurček

Sledite nam