frutabela ajdovščina
19. januarja 2022

Občina Ajdovščina izdatno podpre mtb poti, v nedeljo brez podelitve OGK, nova stran Proloca oziroma SKM, kako kaže Kras krosu, Perše v Mehiki, Peršakov koledar, služba v Mariboru in o prehrani z Lovšetom.

Singli v Ajdovščini še boljši in legalni!

Občina Ajdovščina bo letos za izboljšanje športne infrastrukture namenila lep kupček denarja. V objavi na lokalne.ajdovscina.si tako najdemo tudi podatek, koliko gre za športni park Pale in okoliške kolesarske (mtb) poti: 50.000 evrov za izgradnjo komunalnih priključkov ter 83.000 za urejanje in legalizacijo kolesarskih enoslednic! Go Wajdušna!!!

Naslovna fotografija Klavdij Blažko

Še malo počakajmo na podelitev OGK

Prejšnji teden smo veselo napovedali podelitev priznanj za pokalna tekmovanja v MTB in BMXu – ta teden moramo napoved žal vzeti nazaj. Zaradi velikega porasta okužb se Odboru za gorsko kolesarstvo naposled le ni zdela najboljša ideja zbrati vseh najboljših gorskih kolesarjev enem prostoru, čeprav bi trenutne omejitve to dovoljevale.

Takole sporoča OGK:

Obveščamo vas, da zaradi trenutnega stanja glede širjenja Covid-19/Omikron ter visokega povečanja števila okužb odpovedujemo podelitev priznanj najboljšim za leto 2021 v disciplinah olimpijski kros, spust, BMX in pumptrack.
Situacijo bomo pozorno spremljali in v primeru izboljšanja stanja izvedli prireditev še pred pričetkom nove sezone.
Zdravje naših tekmovalcev je na prvem mestu, zato v trenutnih poslabšanih razmerah ne želimo povzročati dodatnega tveganja okužbe.

Nova stran prolocotrade.si

Največji slovenski kolesarski veletrgovec Proloco trade ima novo spletno stran. Vsi izdelki so na voljo v mreži trgovcev SKM – Slovenski kolesarski mojster. www.prolocotrade.si

8. Kras kros?

Tudi zgodnje prireditve so spet malce v negotovosti. 8. Kras kros MTB Granfondo bi moral biti 13. marca. Na kraskros.com niso najbolj optimistični.

Perše na Freeride Fiesti

Številni frirajderji in fristajlerji se v tem času mudijo v Španiji, naravnost od tam pa je v Mehiko na Freeride Fiesto odpotoval Jan Perše. Dogaja ta vikend. Na pinkbike.com ga najdeš na seznamu nastopajočih.
Ostalo pa na freeridefiesta.com in Instagramu @freeridefiesta

Peršakovi koledarji 2022

Če še ne slediš Vidu Peršaku na Instagramu, mu takoj začni: @vidpersak. Pa ne samo zato, ker te lahko izžreba za dobitnika svojega koledarja.

V Mariboru iščejo serviserja

Econo v Mariboru zaposli serviserja koles in električnih koles. econo.eu

Z Lovšetom o pravilni prehrani

Pri 4Endurance so v sodelovanju z Matejem Lovšetom pripravili obvsežen prispevek o športni prehrani kolesarjev. 4endurance.si

Prejšnje Tahitre

Tahitre 827: Podelitev za pokale 2021 ne bo virtualna

Sledite nam