19. avgusta 2009

Poročila XCO Rokova in Möllbrucke, XCM Hrinkow, XCM serija Rocky Mtn, BMX Nagykanisza (Mad). Brez BMX dirke v Mariboru. Valentan poškodovan. Sokol 08/09. ShaPPa v Lepi žogi. Giant Glory Ride Schladming. 24h Semmeringa.


Masterji s štarta na XC Rokova, slovenska trojica na desni (foto BBK Kvarner)

Masterji s štarta na XC Rokova, slovenska trojica na desni (foto BBK Kvarner)

Vid Tancer je bil v dveh dneh dvakrat hiter kljub mapornemu programu treninga pred SP (foto BBK Kvarner)

Vid Tancer je bil v dveh dneh dvakrat hiter kljub mapornemu programu treninga pred SP (foto BBK Kvarner)

Rok Kolar je zbral največ točk med senior masterji (50+) v seriji maratonov Rocky Mountain

Rok Kolar je zbral največ točk med senior masterji (50+) v seriji maratonov Rocky Mountain

Tisti, ki po barvah ni videti Madžar, je Lovro Dejak (foto agencija Hrenolino)

Tisti, ki po barvah ni videti Madžar, je Lovro Dejak (foto agencija Hrenolino)

Alen Kralj na čelu v enem izmed motov (foto agencija Hrenolino)

Alen Kralj na čelu v enem izmed motov (foto agencija Hrenolino)

Luka Kljun (365 kot Mike Day) v prvi ravnini (foto agencija Hrenolino)

Luka Kljun (365 kot Mike Day) v prvi ravnini (foto agencija Hrenolino)

Frank se je moral v soboto po padcu zadovoljiti z 8. mestom (foto agencija Hrenolino)

Frank se je moral v soboto po padcu zadovoljiti z 8. mestom (foto agencija Hrenolino)

Fuji in Tomaž Kučan sta si prislužila celostransko sliko v novem Sokolu

Fuji in Tomaž Kučan sta si prislužila celostransko sliko v novem Sokolu

XC vikend: XC Rokova in Möllbrucke
V nedeljo je bila v Klani nad Reko dirka v krosu Rokova XC. Pri članih je zmagal Matej Lovše (FBI-Uni team), pet minut za njim sta ciljno črto z istim časom prečkala zmagovalec med mlajšimi člani Nejc Černilogar(Završnica) in najhitrejši Hrvat Đani Simčić(Tuškanac). Na tretjo stopničko med elito je za Lovšeta in Simčića stopil Jernej Muzga (Calcit Kamnik), pri U23 pa sta od Černiju na podelitvi stala Luka Vodopivec (Orbea) in Filip Turk (Šišmiš Samobor).
Pri damah je zmagala Ana Zupan (Energija Domžale) pred Andreo Kiršić (MTB Istra Pazin) in Tino Perše(Završnica). Med mladinci so si vrh razdelili slovenski reprezentantje: Vid Tancer (Ravne) pred Klemnom Nicolettijem (Energija Domžale) in Urbanom Ferenčakom (Pintatim).
Pri mlajših mladincih so bili Hrvatje močnejši, zmagal jeJosip Rumac (Tuškanac), tekmovalca kamniškeka Calcita Rok Korošec in Sašo Trebušak sta se morala zadovoljiti s 4. in 5. mestom.
V veteranskem razredu master 1 je zmagal Gregor Miklič (Calcit Kamnik), v zadnjem spustu je ušel zmagovalcu pri master 2 Petru Veselu (FBI-Uni), ki je zmagal v svoji kategoriji pred Tinetom Zupanom(Sova Scott). 
Pri amaterjih 1 je zmago odnesel Jaka Tancik(Energija Domžale) pred povratnikom Boštjanom Hribovškom (Calcit Kamnik), klubsko je bil položaj obrnjen pri dečkih do 15 let. kjer je zmagal Peter Zupančič (Calcit Kamnik) pred Lukom Mihaličem(Energija Domžale).
Vrstni redi (PDF) >>
Fotogalerija >>

Vid zmagal že v soboto
Tancer je že v soboto uspešno nastopil na krosu v Möllbrucku na avstrijskem Koroškem. V prvem krogu je držal temo nemškega člana Thorstena Walterja(Orbea Nem.), naposled pa se je z zaostankom dveh minut zadovoljil z zmago med mladinci. Dobro so se odrezali tudi drugi tekmovalci KK Ravne: Blaž Podričnik je bil skupno četrti, med člani pa drugi;Mitja Breznik je bil tretji med mladinci, Jure Pečnikpa med mlajšimi mladinci.
Poročilo na strani KK Ravne >>

Maraton Hrinkow
Na maratonu Hrinkow v Zgornji Avstriji za točke serije Top Six sta nastopila dva Korošca iz KK Forma, zaradi logističnih zapletov na krajši 50 km trasi. Sebastjan Andrejc je bil 30., Jani Grilc pa 69.
MTB Koroška o tem ter o XC Rokova in vzponu na Klopni vrh >>

Kolar je najboljši senior master serije RM
Že prejšnji konec tedna je Rok Kolar (Enduro Mulisha) osvojil 4. mesto v kategoriji na klasičnem maratonu EBM Seiffen v Nemčiji, zadnjem v seriji Rocky Mountain, v skupni razvrstitvi kategorije senior master pa je zmagal.
Več na strani MTB Koroška >>

BMX dirka Nagykanisza (Madžarska)
Na Madžarskem so minuli vikend nastopili tekmovalci klubov MTB Ribn’čan, KD Rajd/Team Everyday in Supersnurf. Poroča Gašper Hren: Madžari imajo BMX kulturo zelo razvito, tam je to družinski šport, saj s tekmovalci, posebej mlajšimi, pridejo kar cele družine s kamp prikolicami. Zelo lep vikend s sončnim vremenom, škoda je le (poleg tega, da Madžari ne govorijo nobenega tujega jezika, le sem ter tja mogoče kdo kako nemško ali angleško besedo), da je bil pred dirko močen naliv in potem so nekaj dni pred dirko posipali pesek za BMX steze, tako da je bilo na prvi dan dirke še vse mehko (delno zaradi blata spodaj, delno pa zaradi neutrjenega peska). Drugi dan je bila steza bolj suha, saj je cel vikend žgalo sonce in je tako proga najboljšim dovoljevala skakati največje skoke.

Vrstni redi
sobota, 15. 8.
elite: 8. Tilen Frank (padec v finalni vožnji v zadnji bandi v borbi za 3. mesto), 11. Jure Vešligaj
dečki 15-16: 3. Lovro Dejak (z nekaj sreče v finalu, saj je bil v prvi bandi precejšen zaplet, v katerega je bil udeležen tudi Lovro, vendar je potem do konca lepo prehiteval)
MTB kategorija: 3. Davorin Malekovič, 5. Alen Kralj, 8. Vito Tomažin (zaplet v skoku na prvi ravnini ter dvojni zlom nartnice)
dečki 13-14: 4. Luka Kljun (Opekarska cesta)
nedelja, 16. 8.
elite: 5. Tilen Frank, 9. Jure Vešligaj
dečki 15-16: 5. Lovro Dejak
MTB kategorija: 4. Davorin Malekovič, 5. Alen Kralj
dečki 13-14: 3. 3. Luka Kljun (Opekarska cesta)

P.S. Doma so Ribn’čani poškodovali še Alena Kralja (pravzaprav ga je kosilnica), tako da je iz prve ekipe cel le še Lovro Dejak.

V Mariboru samo MTB, nič BMX
V soboto 12. septembra bo park na Kardeljevi v Mariboru obiskal slovenski pokal v 4krosu, žal ne tudi pokal v dirkanju na kolesih BMX, saj so se objekti na sveži stezi tako posedli, da niso primerni za mala kolesca. Tako je BMX pokala že konec po dveh dirkah v Ribnici.
Podrobnosti, razpis, povezave >>

Oddelek za radiologijo
Na strani MTB Trbovlje je veliko slik zlomljenih kosti in koles. Drčev Demo, Drčevo koleno in zdaj še Valentanova mečnica (a je mečnica?). Tadej Valentan, profi border in odličen amaterski spustaš, si je zlomil nogo v Les Getsu. Ne, tam nimajo ledenika, torej je bil na kolesu. Hitro se sestavit do zime!

Sokol 08/09
Druga zaporedna dvojna številka revije Sokol (avgust/september) je izšla te dni, v vsebini pa med drugim najdete:
– Novosti za sezono 2010: Fox Racing Shox, KTM, Cube, Trek, Sram XX, Scott.
– Miha Krvina je preskusil zadnja blažilca Marzocchi Roco Ait LO DC in TST R.
– Tomaž Kučan je zajahal karbonskega XC trdaka Fuji Mt Fuji Pro.
– Tema z naslovnice so kruzerji, pisal je Jaka Jaušovec.
– Foto reportaža z junijskega dirkaškega trojčka Kranjska Gora – Maribor – Ajdovščina.
– David Črmelj o gorskih kolesarjih, ki so se prelevili v cestne: Evans, Fuglsang, Rasmussen, Martinez, Golčer, Vrečer …
– Nataša Prah nas je peljala na izlet na Dobrčo.

3. ShaPPa festival popotniške fotografije
Tudi letos v atriju športnega bara Lepa žoga na Celovški 43 v Ljubljani. Veliko potovanj in čeprav nič neposredno kolesarskega (Marko je odpovedal svoje južnoameriško projekcijo, ne utegne), je vredno obiska. Napoved na ŽVPL >>

Giant Glory Ride Schladming
V bike parku Planai bo to soboto spet dirka v spustu s skupinskim štartom. Od vrha do “podna”. 1150 m oziroma 4,5 km v približno 12 minutah. Bo Jan Porno Porič spet edini slovenski predstavnik? 
Vse o dirki >>

24 ur Semmeringa in 161 solo spustov
24-urne dirke v spustu v parku Semmering v Avstriji se je posamično ali v ekipah (dvo-, štiri- ali šestčlanskih) udeležilo 330 bajkerjev iz devetih držav. Uganili ste, Slovenci so manjkali. Zmagovalec v “solo” kategoriji Daniel Tulla je opravil neverjetnih 161 spustov, v “neto” nekaj manj kot 10 urah na kolesu je prevozil 563,5 km! Zmagovalna 6-članska ekipa s Slovaške je opravila le tri vožnje več.
Poročilo na strani bajkparka Semmering >>

Sledite nam