26. julija 2015

Za konec Black hole bike festa Vid Peršak vladal na vseh osmih etapah endura v dveh državah, v suhem in mokrem, na prostem in v podzemlju.

Festival Black hole bike fest v Mežiški dolini se je zaključil v Mežici z zadnjima dvema preizkušnjama Black hole endura za serijo SloEnduro.

Po petkovem večernem prologu na Ravnah, sobotnih dveh etapah na Peci in treh na Jamnici ter nedeljsko dopoldansko na Štengah nad Mežico in nato še dodatno v Podzemlju Pece za najhitrejšo petindvajseterico je bil najhitrejši Vid Peršak (Orbea Enduro Crew), letos že zmagovalec v Trstu in Cerknem. V treh dneh je bil najhitrejši v prav vseh preizkušnjah. Za njim sta se uvrstila drugi Korošec Peter Mlinar (KK Črn trn) in Kristjan Medvešček. Slednji je vodstvo v razvrstitvi SloEndura prepustil Peršaku.

“Najbolj sem bil doma na Dixijevih potkah na Jamnici, ki sem jih tudi pomagal graditi, tudi flow trail na Peci mi je všeč, še najmanj sem poznal današnjo etapo,” je povedal Vid, ki v torek že odpotuje v Severno Ameriko na naslednji dve dirki svetovne serije.

Najhitrejša med dekleti je bila Nina Rupnik (MBK SportR.si).

Le peščica najhitrejših je z osmimi preizkušnjami opravila v manj kot 40 minutah. Tudi vzpenjanja se je nabralo kar nekaj, vmes je trase lepo namakal dež. Prvič v SloEnduru je dirka terjala tudi dve težji poškodbi in vrsto drugih odstopov, tako da lahko rečemo, da je bila kljub ne ekstremno tehničnim etapam to ena težjih enduro preizkušenj pri nas.

V SloEnduru že naslednjo soboto sledi enodnevna preizkušnja serije 4fun na Rogli, “prva liga” pa se vrača 5. in 6. septembra s Kamplc endurom.

Daljše poročilo SloEndura s Koroške sledi, komaj čakamo tudi video.

Na uvodni fotografiji Peršak v soboto v “drevoredu” na prvi etapi na Jamnici, foto Manuela Lisjak

Black Hole enduro 2015, končni vrstni red

Sledite nam