Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
8. avgusta 2017

Na Matadownu, dirki s skupinskim štartom za SloEnduro 4Fun, zmaga letos ostala v Italiji, a Kordežev lanski rekord ostaja nedotaknjen. Pri ženskah zmaga prvič na Hrvaško.

V nedeljo so se kolesarji petič v krdelu zagnali z Matajurja, 1642 m visoke gore takoj za mejo z Italijo. Po približno 12,5 kilometra z dolgem spustu so prišli v cilj 1500 m nižje pri Špetru (San Pietro al Natisone). 103 kolesarke in kolesarji so štartali v dveh skupinah, teoretično enakovrednih po časih iz kvalifikacij.

Letošnji zmagovalec dirke Matadown, ki šteje tudi za serijo SloEnduro 4Fun, je s časom 28 minut in 19 sekund postal Italijan Manuel Albanese (UC Caprivesi) pred rojakom Riccardom Nadalinom (Technobike) z okroglim časom 29 minut, tretje mesto pa je zasedel domačin z slovenske strani meje Valter Krajnik (Black Hole Enduro Team) s časom 29:02.


Gorana Težak po štartu

Pri ženskah je šla zmaga prvič na Hrvaško, v Istro s tekmovalko v krosu in maratonu Gorano Težak (Adrenalina). S časom 32:42 je bila za 33 sekund hitrejša od Avstrijke Yane Dobnig (RLM Mondraker), lanske zmagovalke Matadowna in skupne zmagovalke SloEndura. Za mednarodno pestre stopničke je bila tretja domačinka Eli Cos (Maglia Nera).

Najhitrejši na dirki zabeleženi čas pa ostaja lanski zmagovalni čas Roberta Kordeža (Black Hole Enduro Team): 27 minut in 57 sekund.

Vrstni red Matadowna 2017

Več fotografij na www.facebook.com/Matadownevent

Naslednja dirka serije 4Fun bo že 27. avgusta na Krvavcu. Več o Enduru Krvavec

Fotografije Petrussi/Simone Ferraro – na uvodni fotografiji poznejši zmagovalec na desni v rdečem

Pa še prva dva videa s starta


Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam