27. aprila 2015

Rok Naglič med člani na 4. mesto v Vodicah (C2), Tanja Žakelj na Tirolskem sedma (HC).

To nedeljo sta se v Avstriji na Tirolskem in v hrvaških Vodicah odvijali dve XCO dirki.

Na prvi, poimenovani Ötztaler Mountainbike Festival v Haimingu, ki je HC kategorija, je nastopila tudi Tanja Žakelj (Unior Tools Team). V močni konkurenci, ki je bila na nivoju svetovnega pokala, je osvojila sedmo mesto. Zmagala je Danka Annika Langvad (Specialized) pred Poljakinjo Majo Wloszczowsko (Kross) in Južnotirolko Evo Lechner (Colnago).  

Vrstni redi

Na dirki druge kategorije UCI v Vodicah je bila slovenska udeležba precej večja. V upanju na točke za UCI lestvico so se tja odpravili vsi, ki so v trenutnem slovenskem vrhu. Manjkal je le Gregor Krajnc, ki je z Radensko vozil Tour of Croatia.

Najbolje od naših je dan izkoristil Rok Naglič (KK Ravne), ki je prišel do četrtega mesta v kategoriji elite. Zmagal je sicer Italijan Andrea Dei (Cicli Olympia). Do točk sta prišla še Gregor Dimic z 9. in Jure Belak (oba Energijateam.com) z 10. mestom.

Pri dekletih je, po predrti gumi že v prvem krogu, na peto mesto prišla Tina Perše (Calcit bike team). Zmagala je sicer Madžarka Barbara Benko (Focus).

Omenimo lahko še zmago Janeza Dejaka (Energija) v najmlajši veteranski kategoriji in drugo mesto Cirila Zupana (Energijateam.com) med mladinci.

Vrstni redi

Na uvodni fotografiji drvi Rok Naglič, foto Denis Peroš

Sledite nam