Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
23. julija 2017

Četrta dirka evropskega pokala v spustu je končana, naši tekmovalci pa v finalu nekoliko slabše kot v kvalifikacijah.

Po včerajšnjih kvalifikacijah je kazalo na še boljše rezultate, a tudi današnji izkupiček ni od muh.

Četrta dirka pokala iXS je pod streho, Slovenci pa s Češke prinašajo eno drugo mesto, eno četrto, peto, … Peta in zadnja dirka pokala iXS bo med 15. in 17. septembrom v avstrijskem Leogangu.


Včerajšnje prašne kvalifikacije. Tudi z glavnimi slovenskimi akterji.

U17

Žan Pirš je s 13,2 sekunde zaostanka za zmagovalcem Blakom Rossom (Revolution Products NZ) osvojil 9. mesto. Vidian Rihtar Šalehar (oba Sinter Brakes Team) pa je bil z dobrimi 19 sekundami uvrščen na končno 14. mesto.

U19

Včeraj prvi na kvalifikacijah, danes pa mu je za ponovitev odlične včerajšnje vožnje zmanjkala le desetinka sekunde. Rudi Pintar (Sinter Brakes Team) je osvojil končno drugo mesto. Zmagovalec v kategoriji je postal Valentin Rica (Argenteam).

Ženske

Monika Hrastnik (KK Črn Trn) je po včerajšnjih kvalifikacijah tudi danes ostala na 4. mestu. Za zmagovalko in prvo z včerajšnjih kvalifikacij Sandro Rübesam (Nukeproof Factory) je zaostala za 11,9 sekunde.

Moški mali finale

Konstantinos Andriotis (Andriotis Racing) je zmagovalec malega finala. Včeraj poškodovani Jan Cimperman (MTB Trbovlje / Nakita Bikes) je z 8,6 sekunde zaostanka osvojil 8. mesto, Aleš Virtič (ŠKTD Avče) je, potem ko je včeraj veliki finale zgrešil le za sekundo, danes končal na 13. mestu. Jan Perše je bil 26., Tilen Ferk pa 39. (oba BATT Team).

Moški Super finale

Najboljšemu v kvalifikacijah ni šlo vse po načrtu in tako je Matt Walker (Cube Global Squad protected by Bliss) končal na šele 29. mestu. Drugi s kvalifikacij Jure Žabjek (Unior Tools Team) je bil z zaostankom le sekunde in treh desetink uvrščen na končno 5. mesto, zmagal pa je Slovak Rastislav Baranek (Kellys Factory Team), ki je drugouvrščenega Andreasa Kolba (MRC Saracen Racing Team) ugnal za le 8 stotink sekunde.

Zelo dobra vožnja v super finalu je uspela Mihu Ivančiču (ŠKTD Avče), ki je končal na 16. mestu z zaostankom 7 sekund in pol. Četrto včeraj, danes pa 20. mesto za Mirana Vauha (KK Črn Trn). Žiga Pandur (Unior Tools Team) se je uvrstil še dve mesti za Vauhom.

Vrstni redi 

ixsdownhillcup.com

Na naslovni fotografiji Rudi. Foto Rick Schubert.

Preberi še:
iXS DH Špičak: Na kvalifikacijah Rudi Pintar na prvo mesto v U19

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam