30. marca 2014

Dva tedna pred začetkom svetovnega pokala Slovenki vsaka na svoji dirki prve kategorije UCI, Klemenčičeva v Langenloisu, Žakljeva v Montichiariju.

Dva tedna pred začetkom svetovnega pokala sta najboljši slovenski tekmovalki v krosu nastopili vsaka na svoji dirki prve kategorije UCI, Blaža Klemenčič v Langenloisu, Tanja Žakelj pa v Montichiariju.

Kemptal Klassik Langenlois: Zmaga Blaži

Blaža Klemenčič (Feenstra Felt Kenda) je dobila letošnjo dirko v krosu prve kategorije UCI v Langenloisu na Spodnjem Avstrijskem. Na 28 km dolgi dirki je danes za 22 sekund ugnala drugouvrščeno Poljakinjo Anno Szafraniec (Kross), tretja je bila Čehinja Tereza Hurikova (Specialized) z 59 sekundami zaostanka za zmagovalko.

Blaža je imela še nekaj nevšečnosti s povsem novim kolesom, sestavljenim tik pred dirko, pa je vseeno uspela “pokontrolirati” kakovostne tekmice.

Mlade kolesarke in kolesarji slovenskih klubov MBK Orbea Geax in Calcit bike team so se že v soboto merili v močni mednarodni konkurenci svojih vrstnikov. Daša Mlakar je zmagala med deklicami do 11 let, opaznejše uvrstitve so dosegli še Jakob Klemenčič s 6. mestom med dečki do 13 let, Blaž Govekar s 13. mestom v dirki mlajših mladincev ter Miha Smrdel in Jure Rus (vsi Orbea Geax) s 4. in 5. mestom med dečki do 11 let.

Vrstni redi

Trofeo Delcar Montichiari: Tanja le za Jolando Neff

Tanja Žakelj (Unior Tools Team) je po zmagi na prvi dirki italijanske mednarodne serije v krosu pred dvema tednoma danes stopila na stopničke tudi na drugi v Motichiariju (UCI 1). Zmagala je Švicarka Jolanda Neff (Giant) z minuto in 38 sekundami prednosti pred Tanjo, tretja je bila še druga Švicarka Kathrin Stirnemann (Haibike) minuot in 10 sekund za Tanjo, Tanja pa je obdržala skupno vodstvo.

Tanja je povedala: “Dirka je bila dobra, z njo sem zadovoljna. Jolandina zmaga me ni presenetila, zato sem se bolj osredotočila na svojo vožnjo in se nisem podala v brezglav lov. Malo sem le ‘poškilila’ nazaj, ker je bila tretja v določenem delu dirke kar blizu. Proga in okoliščine žal niso dopuščale čisto pravega dirkanja po lastnem tempu, saj so mladinci znova štartali le malo pred nami in smo jih dekleta nato hitro ulovila. Jolandi čestitam za zmago, s trenutno formo lahko zmaga tudi na dirki svetovnega pokala. Meni je pomembno, da sem sama zelo dobro pripravljena ter da ekipa in oprema deluje kot je treba. Imam zelo dobro izhodišče pred začetkom svetovnega pokala.”

Nastopila je še četverica Calcit bike teama: Peter Zupančič je bil 15. med mladinci, Tina Perše 26. med članicami, med člani, kjer je zmagal Marco Aurelio Fontana pred Švivarjema Florianom Volgom in Ralphom Naefom, pa je bil Boštjan Hribovšek 33., Grega Krajnc 39., Kevin Berginc (Unior Tools Team) pa v svojem XC debiju 84. oziroma predzadnji.

Vrstni redi

Na uvodni fotografiji Tanja danes v Italiji. Vse fotografije Grega Stopar.

Sledite nam