Pivot Mach 6
10. decembra 2020

Pivot je odgrnil zaveso s povsem novega modela Mach 6. Karbonski okvir in 158 milimetrov hoda zadaj.

Pri znamki Pivot ne gre brez sistema vzmetenja dw-link, niti brez popolnoma karbonskega okvirja. Nič drugače ni pri prenovljenem modelu Mach 6. Novi Mach 6 je postavljen na 27,5-palčne obročnike, spredaj ponuja 160 milimetrov hoda, na voljo bo v dveh opremskih nivojih: Pro in Team; ter dveh barvah: Mint Relic ter Stealth.

Na kratko

Mach 6 je resno enduro kolo in povsem zmogljivo orodje za epske ture, v prvi vrsti pa kolo, ki te ne pusti ravnodušnega. Po zgledu modela Phoenix DH ima Mach 6 daljši dw-link, kar poveča pot zadnjega obročnika in s tem izboljša delovanje preko ravno odrezanih ovir ter splošno izboljša nadzor nad kolesom. Na voljo bo v velikostih od XS do L za kolesarje in kolesarke višine med 147 in 187 centimetri.

V osnovi ponuja 65-stopinjski kot krmilne cevi in 75,5-stopinjski kot podsedežne cevi. S spremembo geometrije, ko je sredina v višjem položaju, pa se kot spremeni za pol stopinje in znaša 65,5 oziroma 76 stopinj. Cevi ob verigi so dolge 431 milimetrov, doseg (reach) pa znaša med 410 milimetri pri velikosti XS in 480 pri velikosti L. Če je sredina v višjem položaju in geometrija bolj pokončna, potem se doseg podaljša za 5 milimetrov (pri vsaki velikosti okvirja).

Okvir je združljiv s Pivotovim sistemom Tool Dock: orodje in druge dodatke lahko pritrdiš pod zgornjo cev in/ali integriraraš na spodnjo stran okvirja.

Pivot Mach 6 v videu

Modelna paleta

Novi Mach 6 je na voljo v dveh barvah in kar štirinajstih opremskih izpeljankah. V izpeljankah Race ima nameščene vilice in zadnji blažilec Marzocchi, v izpeljankah Team pa za vzmetenje skrbi Fox. Vse izpeljanke in karakteristike najdeš na store.pivotcycles.com.

Cene? Od 6.099 evrov za opremsko različico Race XT – Coil vse do izpeljanke Team XX1 AXS – Live Valve za 13.199 evrov.

Ostale informacije najdeš na pivotcycles.com ali obiščeš factorystore.si.

Fotografije proizvajalec

Preberi še

Za zbiratelje: Pivot Bernard Kerr Collector’s Edition

Sledite nam