8. junija 2011

Kaj, spet Tahitre? Mogoče pa res, v nekaj inačicah. Povej svoje mnenje o tej obliki občasnih mini novičk. Nemška etapna, 6 ur Griffna, A-J Monte Prat, KP Kremžarca in napoved vikenda.

Stari mtb.si je tedensko stlačil krajše novičke v takoimenovane Tahitre. Včasih tri, včasih deset. Da vsaka objava zase ne potisne v globino pomembnejših novic, za katere se ekipa mtb.si poja po domovini in svetu.

Na novi strani smo poskušali s kakšno novičko več, pa s Tahitrimi v obliki tweetov. Ni najbolje. Ste za obuditev klasičnih Tahitrih? Recimo v verzijah ‘XC’ in ‘gravitacijske’? Pa poskusimo …

Naši tudi na Trans-Germany

Medtem ko je mtb.si izdatno poročal z etapne dirke Alpentour Trophy v Avstriji, je trojica Slovencev nastopila na podobni, prav tako štiridnevni preizkušnji Trans-Germany v Nemčiji in tega ne gre spregledati. Ekipi se je reklo Maribor Pohorje in je v Nemčiji tudi poskusil promovirati kolesarski turizem na bivšem prizorišču svetovnega pokala.
Borut Ramšak je preizkušnjo v konkurenci več kot 1000 kolesarjev končal na 123. mestu med kar 460 v kategoriji moških. Luka Mom je bil v isti kategoriji 204., Sašo Čosić pa 241. v veteranski kategoriji master. Zmagal je Christoph Sauser.
Na fotografiji odprava pred odhodom iz Maribora, foto Emil Makan/mtbkoroska.net.
Na MTB Koroška so poročali takole
www.bike-transgermany.de

Okoli Griffna

Še dalje črpamo iz zakladnice MTB Koroške. Minuli četrtek, ko so imeli naši severni in zahodni sosedje praznik, so v Griffnu na avstrijskem Štajerskem dirkali na tradicionalni večurni preizkušnji. V 6-urni dirki sta nastopila Sebastjan Andrejc in Jani Grilc (oba KK Forma). Andrej je osvojil tretje mesto s 70 krogi oziroma 133 km, Grilc pa 7. mesto s pet krogi manj.
Več na MTB Koroška

AA 3 Monte Prat

Isti praznični dan so Italijani izkoristili za tretjo dirko serije Alpe-Jadran na Monte Pratu. Poroča Aljaž:
“Neobičajna dirka. Že dostop do štarta je precej zapleten, nobenih oznak, skratka dirka bogu za leđima. Udeležba pa večinoma italijanska, se razume. Tudi sicer so jo vzeli kar za svojo, razpis je bil samo v italijanščini, nobenih navodil za dostop in informacij o progi itd.
Zadnja dirka dneva s štartom ob 14:15 (U23, Elite, Master 1,2,3) je bila v drugem krogu prekinjena zaradi padca enega izmed tekmovalcev. Baje si je resno poškodoval nogo (slišal sem informacije o zlomljeni nogi in tudi o “obrnjenem” kolenu). Po skupinskem vračanju na štart smo čakali do 15:40, ko se je vrnilo reševalno vozilo in nato smo štartali še enkrat, peljali smo samo 2 kroga in to so bili tudi končni rezultati.
Proga sicer zanimiva, razgibana, pravi kros, podlaga malo vlažna.”
Pri slovenskih dosežkih izpostavimo zmago Tineta Zupana (Sova Scott) v kategoriji master 5, 2. mesto Aleša Modica (DEŠ Fleš) pri master elite in 3. mesto Milana Urbančiča (Sova Scott) pri master 3.
Vrstni redi (PDF)

Koroški pokal na Kremžarco

Sedmi in zadnji vzpon koroškega pokala je bil v soboto na Kremžarco nad Slovenj Gradcem. Najhitrejša sta bila Dejan Vračič (Korak naprej) in Špela Škrajnar (Ganesha).
To pa ni konec serije, saj bo zadnja preizkušnja Libeliška pentlja v nedeljo 19. junija.
www.koroskipokal.si

Ta konec tedna …

Mednarodna dirka v Saalfeldnu pod Leogangom ta petek v okviru svetovnega pokala bi bila edina priložnost za preizkus proge svetovnega prvenstva za prihodnje leto. Pa so jo do nadaljnjega odpovedali, saj proga še ni nared. Več

Zato pa ta konec tedna:
v soboto Maraton Črna luknja (tudi DP)
oba dneva XC Adamello bike Vermiglio (Ita) (C2)
v nedeljo v Kleinzellu (Avt) evropsko člansko prvenstvo v maratonu
v nedeljo v Samoboru (Hrv) mednarodna dirka v krosu (C1)


Torej, Tahitre, da ali ne? Morda poseben modul za krajše novice, kot ga imajo Čehi (Bleskovky)? Tvoje mnenje spodaj. (Od oblikovalca strani jih bomo pa itak že slišali zaradi oblike tehle Tahitrih …)

Sledite nam