25. novembra 2018

Na tretji dirki pokala v ciklokrosu v dežju in blatu na startu prek osemdeset tekmovalcev in tekmovalk, pestra mednarodna udeležba in naš cestni profi Kristijan Koren.

Ciklokros Vipava – ciklokros za vse. Jesensko vreme z obilico dežja in brlatna drsalnica na 2,2 kilometra dolgem krogu sta k vipavski vojašnici privabila 83 kolesarjev in kolesark, tudi iz sosednje Italije in Hrvaške. Med nastopajočimi tudi cestni profi najvišjega ranga Kristijan Koren (Bahrain Merida), mladi hrvaški tekmovalci pa so vozili pod imenom reprezentance Istre.

Prvi trije po kategorijah

Člani – prvo mesto za Matevža Govekarja (MBK SportR.si), drugo mesto za Robija Jenka (MebloJogi Pro-Concrete), tretje mesto je osvojil Kristijan Koren (Bahrain Merida). Prvi trije so imeli zelo izenačeno dirko, saj jih je ločilo le 12 sekund.

Masters 1 – le tri sekunde razlike med zmagovalcem in tretje uvrščenim. V najštevilčnejši kategoriji je Matej Kravos (Tuš T.E.A.M) osvojil prvo mesto, Matej Dakskobler (KK Pantal) drugo in Flavio Vogrig (Valchiaro) tretje mesto.

Masters 2 – Zmaga Srečka Križniča (Deš Fleš), drugo mesto za Lorisa Tomata (ASD Valchiaro), tretje pa za tekmovalca domačega kluba Matjaža Kovača.

Ženske – tokrat le ena na startu, a vseeno se je borila do konca – Mira Kranjec (Calcit Bike Team).

Mlajši mladinci – zmaga je odšla v klub s Črnega Vrha, prvo mesto je osvojil Miha Smrdel (MBK SportR.si), drugo mesto Fabijan Kralj (KK Pantal), tretje pa Maks Cvjetičanin (KK Kranj).

Starejši mladinci – Michele Chiandussi (A.S.D. G.S. Doni 2004), Blaž Avbelj (Rog AS), Jan Ravbar (KK Adria Mobil).

Dečki – Mattia Settin (Team Velociraptors) je prepričljivo slavil pred Alessandrom Da Parejem (Trivium Froggy Team), tretje mesto je osvojil Marcel Skok (KK Sloga 1902 Idrija).

Deklice – Hana Kranjec Žagar (Calcit Bike Team) prvo, Nuša Moroz (Sloga 1902 Idrija) drugo, Neja Kalan (KK Kranj) pa tretje mesto.

Vipavska drsalnica v videu


Vrstni redi 

Velikansko fotogalerijo in poročilo z izjavami najboljših najdeš na prijavim.se. Še eno fotogalerijo najdeš na tem naslovu

Na naslovni fotografiji Matej Kravos, foto prijavim.se

Poročili s prvih dirk:
CX Loka: Valjavec kot navit do zmage
Na prvem ciklokrosu presenečenje iz tretje vrste

Sledite nam