16. oktobra 2017

Zadnja dirka serije Adria Bike in 400 tekmovalcev in tekmovalk na štartu. Tri trase in še ena nepozabna izkušnja!

Adria Bike Series se je končala na najlepši možen način. V prelepem sončnem vremenu se je je 400 gorskih kolesarjev na Krku pognalo iz Baške proti cerkvi Sv. Ivana in naprej na Mesečevo pokrajino. Potem pa vsak po svoje, odvisno od trase, ki jo je izbral.

Najkrajša “Can’t stop” je v cilj pripeljala že po 27 kilometrih, srednja “Highway to Hell” po 46 , na najdaljši “It’s a long way to the top” pa se je števec ustavil šele po 76 kilometrih in 1.600 višincih. Ta trasa je bila tudi najlepša, saj je v srednjem delu tekmovalce peljala po še nepoznanih stezah med Risiko, Šilom, Dobrinjem in Krasom. Kamnite ograde tam skrivajo neverjetno lepe steze.

Dirka tehnično in fizično ni bila pretežka. S tem se seveda ne strinjajo tisti, ki so jo vozili na vso moč. Za selekcijo so poskbele ostre skale, ki so parale plašče koles. Hudih padcev na srečo ni bilo, so pa nekateri obležali zaradi krčev. Tudi Igor, naš prijatelj z Raba, je nekje na sredini dirke obležal. Vzela ga je velika luža, povaljal se je v njej, a po dolgem boju z blatom le izplaval. Na koncu je osvojil drugo mesto v kategoriji. Zanimivo, da je bila pred dvema tednoma trasa povsem suha, tokrat pa nam je predvem na daljš trasi pot zaprlo kar nekaj blatnih jezer.

Na štartno-ciljnem prostoru v Baški je bila postavljena simpatična “expo area” z že običajnimi spremljevalci in podporniki dogodkov Adria Bike: Asa Naklo z očali in čeladami Alpina ter oblačili Ziener, Giant in Hibike s kolesi. Dukat je ponujal odločno proteinsko mleko, Ledlenser lučke, Husquarna pa epruvete z žganjico in seveda svoje odlično orodje. Seveda so razdelili več epruvet kot prodali orodja.

{loadposition inside}

Na zmagovalnih stopničkah so stali tako serijski zmagovalci kot tudi nekateri novinci. Precej medalj in pokalov je šlo tudi v Slovenijo, največkrat pa je na stopničkah stal naš Lucjan Premrn – tudi zato, ker je nadomeščal najboljšega slovenca v skupnem seštevku Adria Bike Series – Iztoka Kureta – Izo. Ta je že hitel na štart zimske lige in spet zmagal. Vse rezultate najdeš na strani AdriaBike.hr.



Adria Bike series je po treh maratonih za letos končana. Na dirkah je nastopilo veliko število tekmovalcev in prizadevna hrvaška ekipa je dokazala, da se pozlati prav vsak dogodek, ki ga pripravijo. Že vnaprej se lahko veselimo vsega, kar nam pripravljajo za leto 2018. O novostih vas bomo na mtb.si sproti obveščali.

Preberi še
Adria Bike maraton Plitvice: Fantastičnih 693!
Iz Fužin do morja in nazaj: Druga izvedba uspešno pod streho!

Sledite nam