9. aprila 2019

Spoznaj projekt Črn trn bike park by Frutabela, rezultat sodelovanja podjetja Fructal in društva Črn trn iz Ajdovščine. V petek ga odprejo z dirko Čez trn in strn. Število udeležencev je omejeno, pohiti s prijavo.

Spoznaj projekt Črn trn bike park by Frutabela, rezultat sodelovanja podjetja Fructal in društva Črn trn iz Ajdovščine. V petek ga odprejo z dirko Čez trn in strn. Število udeležencev je omejeno, pohiti s prijavo.

Na obrobju Ajdovščine, kraja, kjer so nastali odlični okusi Frutabela rezin, se skriva tudi pobočje, na katerem člani kolesarskega kluba Črn trn gradijo in obnavljajo kolesarske proge, traile, in s tem skrbijo za različne možnosti kolesarjenja in nenazadnje tudi za prepoznavnost kraja med kolesarskimi navdušenci.

Misel o sodelovanju, s katerim je blagovna znamka Frutabela podprla lokalno kolesarsko društvo Črn trn, je kar dolgo zorela v ajdovskih glavah. S sklenitvijo dolgoročnega sponzorstva pa misel zdaj dobiva smer, v katero si želijo tako v društvu kot v podjetju Fructal. Osnovni cilj novih partnerjev je namreč skrb za razvoj kolesarske kulture v lokalnem območju in širitev ter ureditev kolesarskega parka v Ajdovščini.

Pri Fructalu so k sodelovanju pristopili z veseljem, kar potrjujejo tudi besede direktorja Gorana Medića: “Podjetje Fructal prek blagovne znamke Frutabela že od leta 2014 sponzorira kolesarsko družino, saj smo aktivni pri Kolesarski zvezi Slovenije, Dirki po Sloveniji, na začetku smo bili tudi pri Maratonu Franja, zato je bilo sodelovanje v lokalnem okolju z društvom, ki ima oziroma je imelo v svojih vrstah tudi svetovne in evropske prvake (Mitja Ergaver, Monika Hrastnik), neka naša naravna pot. Veseli smo, da bomo sodelovali pri razvoju bike parka, s katerim želimo v to okolje privabiti navdušene kolesarje iz cele Slovenije in tudi iz tujine.”

Pri Fructalu so v ta namen razvili tudi nov logotip bike parka, uredili bodo znamčenje ter pomagali pri promociji. Sredstva bodo namenjena tudi za gradnjo novih prog in ureditev starih.

Predstavnik društva Črn trn Sebastjan Kodele je dodal: “Navdušeni smo, da se je podjetje Fructal odločilo za sodelovanje z nami. To nam odpira nove možnosti pri razvoju bike parka, in res smo veseli, da smo tu našli skupen interes. Rokave smo zavihali in že pred zimo naredili povsem novo progo na pobočju Školja. Gre za projekt, ki ga bomo nadgrajevali več let. Potrudili se bomo, da bo v bike parku vsako leto dodana kakšna novost, da bo torej še večji in bolj atraktiven za vse obiskovalce.”

Dober in sodoben bike park je vsekakor lahko magnet za množice kolesarskih navdušencev od blizu in daleč, Ajdovščina s svojo razgibano okolico pa ponuja tudi kopico raznovrstnih kolesarskih doživetij. Prav zato od partnerstva Frutabela – Črn trn s kolesarstvom okuženi Ajdovci pričakujejo veliko in prepričani smo, da je pot čez drn in strn prava.

Ni dvoma, da bo vsem znana sadno-žitna rezina kot sinonim za zdrav prigrizek pogosto v rokah navdušencev v kolesarski Ajdovščini.

V petek Čez trn in strn

Ob otvoritvi kolesarskega parka in nove proge bodo v petek izvedli tudi prvo tekmovanje Čez trn in strn z lepim nagradnim skladom.

Tekmovanje bo potekalo na približno 800 m dolgi progi. Otvoritev se začne ob 16. uri, tekmovanje pa ob 17. uri.

Število udeležencev je omejeno na 50, zato pohiti s prijavo (še danes in jutri!) na frutabela.si.

Sledite nam