Video sredica
27. aprila 2022

Tam nekje nad Durangom. Bikepacking z ekološko noto in s skrbjo za prihodnost gozdov.

Usufruct* je kratek film o treh prijateljih na netipičnem kolesarskem izletu blizu Duranga v Koloradu. Namesto da bi načrtovali pot po najboljših trailih z najbolj slikovitimi razgledi, se odločijo za vožnjo po območjih, kjer so požari uničili dobršen del tamkajšnje flore, in območjih, kjer so svoje naredili hrošči.

Poglobijo se v vpliv in v posledice podnebnih sprememb na svojih domačih poteh. Cilj je naučiti se, kaj zmorejo in kaj zmoremo vsi, da vplivamo na nevarnosti, ki spreminjajo naš planet.

*Usufruct je omejena stvarna pravica, ki jo najdemo v civilnopravnih in mešanih jurisdikcijah in združuje oba premoženjska interesa usus in fructus. Beseda plod uživanja izhaja iz latinščine: usus fructus – “Uporaba sadja.” Usus je pravica do uporabe ali uživanja posestne stvari neposredno in brez spreminjanja. Užitje je resnična pravica do uživanja ali uživanja tuje lastnine. Oseba, ki je lastnica te pravice, je imetnik predmeta, ne pa tudi njegov lastnik. Zato ga lahko uporablja, uživa ali izkoristi njegove sadove, ne da bi imela na njem lastninske pravice.

Oglej si še

Video sredica

Sledite nam