richie rude
10. marca 2023

R. Rude Jr. zelo od blizu, Tommo po treh letih na skoku “čez vlak”, počitnice na Aljaski, Vali spet v Youth + Glory, Butcherjev dirt + flow, smučanje na kolesih, Akrigg na Whytu, 2x Queenstown in kozmični EWS 2022.

Richie Rude bo letos že 12. sezono pri Yetiju. Kakšno pot je prehodil od prvega ameriškega naslova mladinskega svetovnega prvaka v spustu do danes? Zakaj je zavil v enduro? Kako misli, da bi se danes odrezal v spustu? Zadnje vprašanje ostaja brez odgovora. Zastavi pa si ga ob novem Yetijevem DH kolesu!

Naslovna fotografija Dave Trumpore

Tommo je pred tremi leti strahovito treščil na tla na “train gapu” pri Whistlerju, ki ga je istega leta preskočil Jakob Hartman. Na srečo Tommo ni skakal čez vlak … Lani se je vrnil na mesto nesreče.

Kaj pa MTB počitnice na Aljaski? Tako, za spremembo. Max je sam potoval, fural in snemal. Reportaža na pinkbike.com

Drugo sezono RockShoxove serije Youth + Glory odpirajo s prizori s predsezonskih priprav Vali Höll in tudi smučanja.

Malo dirt in flow poezije z Dillonom Butcherjem na Vancouver Islandu.

Ludo May in Enzo Cavard “smučata” s kolesi in odlično jima gre. Znamki koles se reče 4060 Bikes.

Zdaj vemo, kam je šel trail/trial čarovnik Chris Akrigg – k britanski znamki Whyte. Za prvi video so ga posadili na ebajk. Izvemo pa veliko novega o Chrisu.

Bernard Kerr in druščina v Queenstownu na ebajkih na strmih in tehničnih trailih, ki jih sicer ne vidimo v videih.

Tudi Brett Rheeder v Queenstownu (celo na istem trailu kot Kerr), brez elektrike, na svojem novem Commencalu, s frirajd puncami (Casey & The Gang).

Če smo že začeli z endurom, pa še zaključimo: 21 minut akcije iz lanske sezone EWS, vključno s Koroško iz z Vidom Peršakom. Misspent Summers + Caldwell Visuals.

Prejšnji Video 5ek

Video 5ek: Med BC in NZ

Sledite nam