Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
30. marca 2013

Pod spremenjenim imenom ekipe iz Cerknega letos 23 licenciranih kolesark in kolesarjev. Ostaja tudi Tadej Razpet 90, ki smo ga sicer že pripisali k Črnemu trnu, a do dogovora ni prišlo.

Oglasili so se bajkerji iz Cerknega. Tamkajšnji Pedal je bil pred nekaj leti dobrodošla osvežitev scene v spustu. Klub se širi in razvija, namesto dosedanjega Pedal Cult teama pa se letos imenujejo Pedal Racing team. Sodelovanje s Cultom ostaja, a ga ni več v imenu, saj bodo tekmovalci v spustu morali poseči po kolesih drugih znamk, Cult ga namreč nima več v programu. Nova partnerja sta Kamplc shop iz Ajdovščine in Bike park Javornik.

Žal Pedala, ki je lani priredil finalno DH dirko, letos ne bomo videli med prireditelji, ima pa zato toliko močnejšo ekipo. Takole so zapisali sami:

V Športnem društvu Pedal se kljub dolgi zimi in kolesarjem nenaklonjenim razmeram pripravljamo na novo sezono. V zimskem času smo se kadrovsko okrepili in z velikimi upi pričakujemo nove tekmovalne izzive.

Naša tekmovalna baza se je z lanskih 13 licenciranih tekmovalcev letos razširila, za skoraj 100 odstotkov, na 23 tekmovalcev. Rezultatsko breme lanskih uspešnih nastopov bosta tudi v letošnji sezoni nosila stara borca downhilla Gašper Klemenčič in Tadej Razpet 90 ter mladinec Jan Štucin, ki pa se namerava usmeriti predvsem v enduro in XC, ob ugodnem koledarju pa tudi kakšen downhill ne izostane. Kristjan Božnar namerava potrditi lanske dobre rezultate iz konca sezone.

V DH-ju bomo prvič točkovno posegli tudi v kategorijo masterjev z zimzelenima Tadejem Razpetom 83 in Jankom Bačnarjem. Med amaterji pa nas bo zastopala močna falanga iz Baške grape in Hotedršice. Cilj DH ekipe je izboljšati lansko skupno 8. mesto.

Ker pa nismo imuni na svetovne trende, smo okrepili enduro ekipo, s katero se bomo udeleževali slovenskega enduro pokala SloEnduro in izbranih prireditev v Italiji. V enduru bomo rezultatske upe polagali predvsem na Tadeja Razpeta 90 in Jana Štucina. Veteransko kategorijo masterjev, ki bodo na dirke hodili bolj zaradi užitka, pa bodo zastopali: Andrej Kovačič, Luka Rejc, Boštjan Marcina, Aleš Makuc in Martin Rupnik. SloEnduro pokal bomo okrepili tudi po nežnejši plati s tekmovalko Sašo Bevk.

Gledamo tudi v prihodnost in delamo s sicer manjšo skupino mlajših tekmovalcev: Špela Zorjan in Katja Černilogar bosta tekmovali v pokalu mladih v XCju.

sdpedal.wordpress.com

Uvodna fotografija: foto Pedal Racing team.

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam