30. avgusta 2009

Peter Vesel je bil edini predstavnik Slovenije na svetovnem veteranskem prvenstvu v Praloupu. Pa padcu na treningu je vozil brez tveganja.


Peter Vesel

Peter Vesel; vse foto Nejc Vesel

Prvak v Petrovi kategoriji je postal Italijan Zaglio

Prvak v Petrovi kategoriji je postal Italijan Zaglio

Še ena Petrova, med "malico"

Še ena Petrova, med “malico”

Pau Misser

Pau Misser

Tomas Misser

Tomas Misser

Teden dni pred ”pravim” svetovnim prvenstvom v gorskem kolesarstvu so se veterani krosa in spusta znova dobili v francoskem Praloupu. Edini slovenski predstavnik Peter Vesel je nastopil v kategoriji 40-44 let, a žal je moral po sinočnjem hudem padcu apetite za današnjo dirko pošteno znižati: ”Bil sem 24. Včeraj sem na treningu zelo grdo padel in se močno udaril v ramo. Zaradi tega res hudega udarca sem se danes zadrževal in na spustih prav nič tvegal. Če bi bilo vse idealno, bi bil uvrščen največ okoli 10. mesta, saj je konkurenca zares izredno močna.”

Proga za kros v Praloupu je bila težka kot tiste za svetovni pokal, s 5 km singlov na 7 km dolgem krogu, veliko strmimi spusti, koreninami in skalami. Peter verjame, da bo poškodba hitro sanirana, sprejel pa je tudi končno uvrstitev: ”Pričakoval sem 10. mesto, a to je bilo zelo težko dosegljivo. Najhitrejši trije na tej dirki so zagotovo hitrejši od naših najhitrejših članov. Sam bi se lahko sicer uvstil višje, a ne s tako ramo. Zato nisem razočaran.”

V spustu sta znova zavladala brata Misser, ki se jih mnogi še spomnite iz dirk svetovnega pokala. Starejši Pau je zmagal v skupini 35-39 let, mlajši Tomas pa z absolutno najboljšim časom v skupini 30-34 let.

Kros, moški od 40 do 44 let
1. Manfredi Zaglio (Ita) 1:42,03
2. Eric Achard (Fra) +2,09
3. Eric Pommelet (Fra) +3,29

24. Peter Vesel +17,20


Povezave:

www.praloup.com/ete_uci-world-championships.html

Sledite nam