agi bike park
28. junija 2023

Minuli konec tedna so povabljenci “pred-odprli” prijazen nov majhen park nad Šmartnom pri Litiji. 100 višincev, zaenkrat dve progi in učinkovit prevoz navzgor.

Najbolj priljubljena bo gotovo “jump linija”, ki lepo izkorišča idealen teren za takšno progo in na tej ne prav razkošni višinski razliki ponudi presenetljivo število lepih, varnih skokov (hej, koliko jih je res?). Ob njej poteka enduro linija, ki se bo gotovo še razvijala, saj sta gostitelj Agi in graditelj Jan Perše (BATT Crew) zadnja dva meseca in pol v neugodnih vremenskih razmerah garala na jump liniji. Vmes se najde še zametek DH linije, ki še ni vrisan.

agi bike park

Navzgor goste po strmi gozdni cesti in nato makadamu prevažata dve zanimivi vozili, ki sta uporabni le na domači parceli – Unimog letnice izdelave 1972 in frankenmazda pickup, na katerem je malo pela žaga, da so nanj namestili večji tovorni del.

Tudi gostinski kozolec imajo, da kolesarji ne bodo žejni.

Takole pravita Agi in Jan

Zgodba parka je kar posebna. Agi, ki je kot mladinec nekaj dirkal v spustu, potem pa več smučal v prostem slogu (predvsem pa je vselej rad skakal s kolesom ali smučmi), je začel kopati traile na posestvu, ki sta ga kupila njegova starša. Naposled se je iz Ljubljane tudi sam preselil sem in zadnja leta na polno pljunil v roke, na koncu tudi s pomočjo Jana in dveh bagrov.

Če povzamemo …

  • Zaradi omejene kapacitete shuttlov je potrebna rezervacija mest, sprejeli bodo do okoli 30 kolesarjev dnevno.
  • Park bo odprt za vikende, po dogovoru kdaj tudi med tednom.
  • Shuttla vozita od 10. do 18. ure, vmes je ura in pol pavze za kosilo in počitek.
  • Zaenkrat so na voljo le dnevne vozovnice po 30 evrov, z neomejenih številom voženj.

Prava, uradna otvoritev bo v soboto, 8. julija! FB dogodek

Glavni vir informacij s kontaktom in lokacijo ter vsemi najbolj svežimi obvestili je instagram @agibikepark

Fotogalerija

Takole sta ga podila Jan Perše in Armin Zukanović

Takole pa Robert Sedmak

Agi od bližje

Na verigi: Agron Imeri

Sledite nam