29. septembra 2018

Matthias Grick je tekmovalec ekipe KTM in vodja marketinga proizvajalca koles KTM. Njegov kamp je bil tokrat bolj tekmovalno usmerjen.

Pred letošnjim maratonom Valamar Terra Magica se je v Rabcu in okolici odvijal kolesarski kamp z avstrijskim kolesarjem Matthiasom Grickom. Matthias je vodja marketinga pri proizvajalcu koles KTM in tekmovalec v ekipi, katere glavni sponzor je prav ta. Čeprav njegova služba zahteva veliko, še vedno najde čas za trening in ostaja v širšem vrhu svetovnih maratoncev. Po njegovih besedah to ni lahko, saj je služba povezana tudi z daljšimi potovanji in raznimi predstavitvami, ki jemljejo čas in voljo, a mu tekmovanja na gorskem kolesu še vedno veliko pomenijo. Zato vedno najde čas za trening, pa čeprav je ta sedaj bolj prilagojen njegovemu delovniku.


Matthias Grick

Njegov Valamar kamp na Krku je bil spomladi zelo dobro obiskan, še posebej je navdušilo veliko število otrok. Njegova želja je prav tak način priprave kampa, ki privabi starše in mladino, katerim lahko prenese svoje dolgoletne izkušnje v gorskem kolesarstvu. Tokrat pa je bil kamp bolj tekmovalno usmerjen.

Na kampu se je zbralo dvanajst rekreativnih tekmovalcev, ki so pozorno poslušali njegove nasvete za pripravo na dirko. V petek je potem sledil ogled krajše trase maratona, ki je vsebovala vse naporne dele in pasti, ki so potem v nedeljo presenečale ostale tekmovalce. Ogled je bil podroben in Matthias je neutrudno pojasnjeval razloge za tempiranje dirke glede na pripravljenost, saj so bili glavni problemi trase prav v zaključku dirke. Tempo je bil sicer pogovorni, a vseeno je bila utrujenost po ogledu opazna.


Razgledi in trening

Zato je bila naslednji dan na programu samo aktivacija. Dobra ura vožnje z nekaj kratkimi intervali, da se mišice pripravijo na tekmovalni napor. Sledil je pregled koles in njihova priprava na dirko. Tudi tu je Matthias delil nasvete, kako bolje pripraviti kolo in na kakšen pritisk napolniti gume, nastaviti vzmetenje in podobno. Vse skupaj ni trajalo predolgo, saj smo bili vsi z mislimi že na dirki naslednji dan in sta nas mamila hrana in počitek.

V nedeljo na dan dirke smo se vsi udeleženci kar dobro izkazali. Dosegli smo vidne uvrstitve v svojih kategorijah in prav vsi pripeljali do cilja, Matthias pa je bil tretji v absolutni razvrstitvi. Občutek skupnega zadovoljstva je bil povzdigujoč in naša grupa se kar ni mogla raziti. Kamp je bil velik uspeh!


Grick se veseli tretjega mesta na maratonu Valamar Terra Magica

Matthias ima v svoji vlogi kot vodja marketinga KTM še velike načrte. Ti so zaenkrat še v začetni fazi, zato jih ni želel preveč podrobno razkriti. Je pa povedal, da v naslednjem letu lahko pričakujemo tovarniško ekipo KTM v maratonu z nekaj uglednimi imeni, pozneje pa tudi vstop v svetovni pokal v krosu z mlado ekipo. Nedvomno mu bo uspelo zgraditi dober tekmovalni program, saj je natančen in pronicljiv, njegova pozitivna energija pa je nalezljiva.

Naslednji kamp v organizaciji hotelov Valamar že zgodaj spomladi.


Del udeležencev kampa

Preberi še
Valamar Terra Magica: Nova trasa ni lažja, maraton zato še boljši
Bil je kolesarski kamp z Manuelom Fumićem

Sledite nam