Hervis serviser
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
17. julija 2017

V Zgornji Mežiški dolini med Črno in Prevaljami, pa tudi čez mejo do Pece, od 22. do 30. julija živahno – od prenovljenega maratona do čezmejnega endura, tur, delavnic …

Peta izvedba Black Hole bike festivala je pred vrati. Obetajo se novosti s prenovljenim Black Hole maratonom in novimi traili na BH Enduru v Jamnici, prav tako se vrača Peca/Petzen, tokrat s progo Thriller.

Z informacijami iz prve roke in z vrha organizacije nam postreže Jani Hercog:

Black Hole maraton

Kalči je osvežil traso Black Hole maratona s štartom v nedeljo 23. julija v samem centru Črne na Koroškem. Nove so vse tri trase BH maratona. Dve tekmovalni trasi nudita vrhunsko “all-mountain” maratonsko izkušnjo z nekaterimi najbolj atraktivnimi koroškimi singli.

BH Klasik s krajšim krogom cca 25 km in 750 višinskimi metri in daljša varjanta BH Črna lukna z 48 km in 1750 višinci. Kar največ km maratona smo speljali po trailih in gozdnih poteh, tako 2/3 obeh tras potekata po trailih, približno 1/3 pa po makadamskih cestah. Zanemarljiv prvi km tudi po asfaltu, toliko da pridemo ven iz centra Črne.

Netekmovalni maraton Perkmandeljc v okviru akcije Slovenija kolesari za zdravje pa je z 20 km in 150 višinskimi metri primeren prav za vsakega nedeljskega kolesarja/kolesarko.

Vse tri različice maratona ohranjajo osvežujočo traso skozi rove Podzemlja Pece, zato ne pozabite na naglavno lučko.

Ture

Med tednom bodo v okviru festivala potekale vodene ture, od lastnega pogona do enduro vodenih tur s pomočjo prevozov. Za udeležbo se je potrebno predhodno prijaviti. O podrobnostih dnevnih tur povprašajte prek maila ali facebooka.

Sreda je namenjena otrokom, ob petih bo na spretnostnem poligonu potekal otroški dan v športnem parku Prevalje.

Četrtek je v znamenju nežnejšega spola, v trail parku Jamnica bodo potekale vodene ture in delavnice izboljšanja tehnik vožnje za ženske.

Enduro

Petek 28. julija je kot trening dan že v znamenju Black Hole endura. BH enduro je letos kvalifikacijska dirka za svetovno serijo v enduro (EWS) ter seveda tudi postaja serije SloEnduro. Kljub petkovi netekmovalni naravi se lahko udeležite atraktivnega enduro spusta na podzemni trasi v rovih Podzemlja Pece. Ta je tehnično zahteven in namenjen zgolj zelo dobro podkovanim kolesarjem.

Sobota 29. julija je tekmovalne narave, kjer tekmovalci začnejo s štartom ob 16. uri v Bike Parku Petzen v sosednji Avstriji. BH Enduro stage 1: Petzen Thriller! Gradnja Thrillerja napreduje, tu je najnovejši video:


V nedeljo 30. julija ob 10. uri se BH enduro nadaljuje v singletrail parku Jamnica nad Prevaljami. Ob 15. uri bo razglasitev najboljših tekmovalcev, lokalni skupinski štart PitStop Endura in klasični skok v bazen ob koncu dneva. Seštevek dirke obeh dni šteje za serijo SloEnduro, obenem pa je kot že rečeno kvalifikacijska za EWS.

V petek, soboto in nedeljo imajo rekreativci poleg spodbujanja tekmovalcev na voljo tudi vodene ture v okolici tekmovanja. Prosimo za predprijavo na mail. Posebej zanimiva za rekreativce zna biti nedelja, ko bo možnost na čas preizkusit svoje enduro sposobnosti na posebni progi BH endura. Na voljo bodo tri vožnje po eni trasi, najboljši čas šteje in prinaša lepe nagrade.

Torej vabljeni tako rekreativci kot tekmovalci. Za vsakega bomo pripravili fajn vzdušje. Se vidimo na Koroškem.

www.blackhole-bikefest.com
www.facebook.com/blackholebikefest

Hervis serviser
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam