5. februarja 2013

15. februarja na Mostovni v Solkanu premiera filma Shaun Palmer – nesrečni šampion o najboljšemu športniku na svetu ter koncerta punk zasedb Backstage in Šank Norris.

Najboljši športnik na svetu” se je glasil naslov na prvi strani časopisa USA Today. Opisoval je Shauna Palmerja. Od lokalnega rolkarja in smučarja je najprej zrasel v vrhunskega deskarja v prostem slogu in nato v krosu, pa se lotil še motokrosa in gorskega kolesarstva. V spustu, ki ga je obrnil na glavo s svojo pojavo in pokroviteljskimi pogodbami, ima eno zmago v svetovnem pokalu in srebrno kolajno s svojega prvega SP, 15 stotink za Nicolasom Vouillozom …

Je svetovni prvak v deskanju in svetovni podprvak v spustu, na X-Games je v najrazličnejših športih (tudi v smučarskem krosu) zbral šest zlatih kolajn.

Ob vsem se je znal vedno zelo punkovsko zabavati (bil je tudi pevec punk skupine Fungus), skoraj toliko kot športnih vrhuncev je zabeležil tudi osebnih padcev.

O vsem tem govori 43-minutni film Shaun Palmer, nesrečni šampion (The Miserable Champion), ki ga bomo pri nas na platnu prvič videli v petek 15. februarja na Mostovni v Solkanu. Film je bil predstavljen lani in je na festivalu X-Dance osvojil nagrado za najboljšo biografijo. Video napovednik najdeš na dnu.

Vstop bo brezplačen do 22. ure, ko se začne predvajanje filma, pozneje pa bo “paket” vstopnice in ene pločevinke pijače Monster Energy po 5 evrov.

Po filmu bo svoj repertoar punkovskih klasik zagodel uradni bend mtb.si Šank Norris, sledili bodo sodobnejši punkovci Backstage. Prej/vmes/potem bo za glasbo skrbel DJ American Bastard Yugo Style, ki si je s spustom, motorji, snegom in tetovažami skoraj tako blizu kot Palmer.

Prava druščina za en prijeten zimski večer, ne manjkat!

Tema na Tabli
www.facebook.com/themiserablechampion
www.mostovna.com

Na uvodni fotografiji: takole se je Shaun leta 1996 pojavil na mtb sceni.

Plakat punk večera s Palmerjem in kolaž Shaunovih fotografij

Pokrovitelj punk večera s Palmerjem

Napovednik filma

Sledite nam