1. januarja 2012

Mednarodni koledar UCI je štartal z olimpijskim krosom v Alanyji, 4. mesto med mlajšimi člani za edinega slovenskega predstavnika Urbana Ferenčaka.

Letošnji koledar mednarodnih tekmovanj Mednarodne kolesarske zveze UCI, ki bo vrhunec doživel 11. in 12. avgusta na olimpijskih igrah v Londonu, se je začel na novega leta dan v Alanyji v Turčiji z dirko v olimpijskem krosu (C1) za kategorije moški in ženske elite ter mlajši člani.

Med slednjimi je v maloštevilčni, a mednarodno kar pestri konkurenci desetih kolesarjev nastopil tudi edini slovenski predstavnik Urban Ferenčak – prvič za svoj novi klub Calcit bike team GT. Z osvojenim četrtim mestom ne more biti zadovoljen, saj mu je sreča obrnila hrbet že pred štartom. Med prevozom na prizorišče so prireditelji namreč na njegovem kolesu zvili menjalnik in počili gumo.

“Na prizorišče smo prispeli uro pred štartom, tako da se skoraj nisem ogreval, ker sem menjaval zračnico in popravljal menjalnik. Bilo je zelo deževno in mrzlo. Bil je bolj duatlon – plavanje s kolesom in hoja. Na koncu sem le odnesel četrto mesto,” sporoča Urban.

Dirko mlajših članov je dobil Belgijec Fabrice Mels (1;43:25) pred Italijanoma Pietrom Saraiem (+1:03) in Edoardom Bonettom (+2:33). Ferenčak je na 4. mestu za zmagovalcem zaostal slabe štiri minute.

Med člani elite je zmagal Avstrijec Uwe Hochenwarter pred koroškim rojakom Alexandrom Gehbauerjem in Portugalcem Davidom Roso, med članicami pa Švicarka Marielle Saner-Guinchard pred Nemko Ivonne Kraft, lansko partnerico Petra Vesela na etapni dirki Cape Epic, in Avstrijko Liso Mitterbauer.

Na uvodni fotografiji kdo drug kot Urban v dresu slovenskega prvaka na današnjem ‘duatlonu’, foto Zafer Turan.

Sledite nam