Mednarodne dirkaške
11. oktobra 2022

Slovenci na dirkah v krosu v Grčiji nabirajo točke UCI, napet začetek sezone v ciklokrosu, festival Crankworx in smola Sama Hilla.

Šparta, Grčija

Tanja Žakelj, Rok Naglič, Jakob Klemenčič in Maruša Knap so se odpravili v Grčijo, kjer so imeli naporen tekmovalni spored, saj so si dirke razreda C1 in C2 sledile ena za drugo. Najbolje se je v močni mednarodni konkurenci odrezala Tanja Žakelj, ki je trikrat zapored osvojila drugo mesto, enkrat ji je zmago preprečila predrta pnevmatika. Maruša Naglič je imela smolo, saj je na prvi dirki serije Sparta poletela preko krmila in bila prisiljena v počitek. Rok Naglič enkrat dirke ni zaključil, enkrat je bil štirinajsti in enkrat sedemnajsti. Jakob Klemenčič je enkrat osvojil 17. mesto. Serija dirk v Grčiji se nadaljuje v soboto, 15. oktobra tudi s slovenskimi predstavniki na startu.

Vrstne rede najdeš na xcodata.com.

Crankworx Cairns

Pretekli konec tedna so se najboljši kolesarji prostega sloga pomerili na festivalu Crankworx. Ta je potekal v Avstraliji. Šov je bil zagotovljen, prireditelji pa so se izredno potrudili s konfiguracijami prog. Vsi vrstni redi so na voljo na crankworx.com. Zgoraj si lahko ogledaš finalno vožnjo Nicholija Rogatkina, zmagovalca v disciplini slopestyle. Ostali videi na ogled na kanalu youtube.

Sam Hill

Na treningu spusta na festivalu Crankworx se je poškodoval nekdanji svetovni prvak Sam Hill. Na Instagramu je zapisal, da gre za poškodbo rame, tako da bo nekaj časa zavezan k počitku. Daljšo novico najdeš na pinkbike.com. @samhill13

CX Waterloo, prvič

Na prvi dirki svetovnega pokala v ciklokrosu izredno izenačena dirka v ženski elitni kategoriji in tesna zmaga Fem van Empel, ki je v ciljnem sprintu prehitela Ceylin del Carmen Alvarado. Tretje mesto je osvojila Lucinda Brand.

CX Waterloo, drugič

Pri moških je s samostojnim pobegom na koncu slavil Eli Iserbyt. Na drugo mesto se je uvrstil Laurens Sweeck, tretji je bil Lars van der Haar.

Vrstni redi na uci.org. Naslednja dirka svetovnega pokala bo že ta konec tedna v Fayettevillu, prav tako v ZDA.

Naslovna fotografija uradni facebook profil Kolesarske zveze Slovenije

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam