13. junija 2016

V Samoboru tekmovali že triindvajsetič. Zmagi Peršetovi in Gehbauerju, poročilo Petra Zupančiča.

Peter Zupančič poroča s pete dirke SloXcupa:

Včeraj se je v Samoboru odvijala že kar legendarna dirka v olimpijskem krosu, ki je štela za hrvaški in slovenski pokal ter bila kategorizirana kot UCI C1. Visoka kategorizacija je privabila kar nekaj tekmovalcev iz tujine, tako da so imeli gledalci ob progi možnost videti izjemno atraktivno dirko.

Sobotno vreme ni kazalo nič kaj obetavnih razmer za progo, vendar se je vreme v nedeljo stabiliziralo, proga pa je bila iz ure v uro bolj suha in hitrejša.

Članska dirka

Vrhunec dneva je bil start kategorij elite v moški in ženski kategoriji ter pod 23 let. Po startni listi je bil pri moških favorit zagotovo Alex Gehbauer. Po dobri uri in dvainštiridesetih minutah je Avstrijec svojo vlogo favorita potrdil. V močni moški konkurenci se je izmed slovenskih predstavnikov najbolje odrezal Calcitov Grega Krajnc, ki je zasedel sedmo mesto, njegov kolega iz kluba Rok Naglič pa je uspel pridirkati v deseterico in se na koncu veselil 9. mesta v skupni razrstitvi.

Pri ženskah je zmago v Slovenijo odnesla Tina Perše (Calcit bike team).

Vrstni redi

Dinamična dirkaška nedelja

Na še blatno progo so se ob devetih prve podale mlajše kategorije, ki so vozile skrajšan krog, ta je večinoma potekal skozi center mesta. Vrstni redi mlajših kategorij

Uro kasneje so s štarti sledili mlajši in starejši mladinci ter mladinke, rekreativci, amaterji in veterani, le ti so že vozili dolgi krog, ki je v zgodnje dopoldanskih razmerah manj izkušenim tekmovalcem še predstavljal probleme na nekaterih tehničnih delih. Vrstni redi juniorjev in seniorjev

Kot zadnji so na tekmi nastopili še najmlajši pod 7 in 9 let. Rezultati najmlajših dveh kategorij tukaj in tukaj.

O gostitelju

Kot že prejšnja leta gre pohvaliti organizatorje za super organizirano dirko in dobro pripravljeno progo, ki bodo prihodnje leto dirko organizirali že štiriindvajsetič! Tekmovalci pa niso bili čisto osamljeni, saj se je nabralo kar nekaj gledalcev, čemur pripomore tudi to, da se del kroga vije skozi center mesta in so si lahko dirko ogledali v miru ob kavi ter del tekmovalne trase spremljali izven blatnih kolesnic.

Naslednja dirka v pokalu SloXcup bo že v soboto v Kočevju in bo štela tudi za državno prvenstvo.

www.sloXcup.si
bbk-sismis.hr

Na uvodni fotografiji Tina Perše, foto arhiv mtb.si

Sledite nam