Loose Cycles Leatt akcija
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
8. februarja 2016

Riko Vodan, slovenska kri pri Kenda Europe, o preminulem prijatelju Kellyju McGarryju.

Minuli teden smo izgubili dva kolesarska velikana. Saša Merljak se je pred dnevi spominjal prijatelja Dave Mirre, za nekaj vrstic o Kellyju McGarryju pa smo zaprosili Rika Vodana, direktorja prodaje in trženja kolesarskega programa proizvajalca gum Kenda za Evropo, v Mariboru rojenega kolesarskega poslovneža.

“Julija 2014 sem organiziral snemanje z nekaterimi Kendinimi kolesarji – ob Ericu Porterju, Carsonu Storchu, Tiborju Simaiu in Guidu Tschuggu je imel pri snemanju videa, ki smo ga načrtovali v Avstriji in Sloveniji, pomembno vlogo tudi Kelly. Takrat sem ga tudi prvič srečal. S tem zabavnim fantom smo se imeli odlično tako na kolesu kot nato zvečer.

Kelly je bil izreden kolesar, eden največjih ambasadorjev gorskega kolesarstva. Tega smo se vsi zavedali.

A meni je bil Kelly pomembnejši kot človek, kot oseba.

Nekaj dni je preživel pri nas doma in čeprav sva se poznala le nekaj minut, nam je dal vsem (mojim otrokom in ženi) vtis velikega brata, najboljšega strica in celo najboljšega prijatelja, ki ga nekaj časa nismo videli.

Brez zadržkov, brez distance – postal je član družine Vodan.

Z otroki je igral nogomet, kolesaril z njimi in jih učil manual ter skakati čez majhno rampo. Za moje otroke je bilo druženje z njim nepozabno. Ko smo izvedeli, da je umrl, so prvi in najbolj jokali.

Bil je eden najboljših ljudi, kar sem jih spoznal v vsem življenju in vesel sem, da sem ga imel čast spoznati. Spominjal se ga bom kot vedno pozitivnega in dobro razpoloženega človeka ter zelo spoštljivega do vseh. Kjer koli sva se od takrat srečevala (na festivalu Sea Otter ali na sejmu Interbike), me je takoj objel in vprašal po družini. Od nekoga, ki toliko potuje in spoznava toliko ljudi, tega nisem pričakoval. Širil je navdih in od njega sem se veliko naučil. Hvala Kelly, pogrešali te bomo!”

Preberi še:
V spomin: Dave & Saša

Na uvodni fotografiji Riko (levo), Tibor (desno) in Kelly (v ozadju) na Kaninu leta 2014. Spodaj prijateljska druščina s Kellyjem. Obe fotografiji iz arhiva Rika Vodana.

Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam