7. aprila 2019

Na XCO Premantura Rocky Trails Žakljeva le za zmagovalko Giorgio Marchet, Naglič le 38 sekund za zmagovalcem, a pod stopničkami na 4. mestu.

Na sobotni že 23. izvedbi krosa XCO Premantura Rocky Trails (UCI C1) so se odlično odrezali tudi slovenski kolesarji.

Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing) je v dirki članic zasedla drugo mesto z zaostankom minute in 13 sekund za Italijanko Giorgio Marchet (Rudy Project). Tretjeuvrščena Madžarka Barbara Benko (Ghost Factory Racing) je za zmagovalko zaostala že skoraj štiri minute.


Tanja Žakelj na vzponu Capricorn, foto prireditelj

Rok Naglič (Calcit Bike Team) je v dirki članov zasedel 4. mesto z zaostankom le 38 sekund za zmagovalcem. To je bil Italijan Gioiele De Cosmo (Trek Selle San Marco), drugi je bil Švicar Michael Stünzi (Team Texpa-Simplon) in tretji Nemec Maximilian Holz (German Technology Racing Team).

Novinca v tej kategoriji Miha Klemenčič (MBK Črni Vrh) in Mihael Štajnar (Calcit) sta se solidno odrezala z 21. in 23. mestom, Luka Tavčar (Calcit) je bil 25.

Konkurenca med člani in članicami je bila manj zvezdniška kot v zadnjih letih in tudi opazno šibkejša od tiste pred dvema tednoma v Vrtojbi.


Tanja Žakelj na drugem mestu le za Giorgio Marchet, foto Unior Devinci Factory Racing


Rok Naglič z eno nogo na stopničkah, foto z Rokovega FB

Med mladinci je Teo Pečnik (KK Ravne) osvojil 2. mesto, Jakob Klemenčič (MBK Črni Vrh) je bil 4. med mladinkami pa je bila Tamara Homar (Energijateam.com) druga.

Med mlajšimi mladinci do 17 let je bil tako kot v Vrtojbi najmočnejši Fran Bošnjak (BBK Šišmiš), drugi je bil Jure Rus (MBK Črni Vrh) in tretji Ivan Okmažić (BK Makarska). Med mlajšimi mladinkami je bila Daša Mlakar (MBK Črni Vrh) peta.

V dirkah mlajših od 15 let so mladi slovenski tekmovalci osvojili šest zmag. Med veteranskimi kategorijami pa so pobrali prva tri mesta v najmlajši master 1.

Danes tam poteka še maraton Kamenjak Rocky Trails.

Vrstni redi

Na naslovni fotografiji zmagovalec pri članic Gioiele de Cosmo, foto prireditelj

www.rockytrails.bike

Sledite nam