Casio G-Shock
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
23. decembra 2018

Druga dirka zimske pumptrack lige na klasičnem mariborskem prizorišču s triindvajsetimi željnimi izboljšanja časa s prve, novembrske preizkušnje.

Mariborski BSX Racing Team je tudi letos popestril mirujočo dirkaško BMX / pumptrack sezono. V Pik hali je bila včeraj druga v nizu treh dirk Zimske pumptrack lige. Letos le za mlajše kategorije, do vključno 13 let, a še vedno z glavnim pokroviteljem, mariborsko kolesarsko trgovino Luka’s Bikes.

V Pik hali vsako zimo potekajo suhi treningi mariborskega kluba. Tam je poleg startnih vrat in večjega prostora za prosto kolesarjenje tudi manjši pumptrack, ki služi za vadbo tako gorskim kot tudi BMX kolesarjem. Ta se je že v lanski sezoni izkazal za kar zahtevnega, pa čeprav so ga najhitrejši v “letečem” krogu prevozili v dobrih šestih sekundah. In tudi letos so se časi najhitrejših že spustili pod mejo sedmih sekund.

Včeraj sta bila na startu dva manj kot na prvi dirki, a še vedno 23 mladih do 13 let. Kategorije pa – do 5 let, od 6 do vključno 9 let in od deset do 13 let.

Kvalifikacije

10 do 13 let – najhitrejši trije so bili Miha Čeh (6,87 sekunde), Gaj Palčnik (7,08) in Val Trinle Lampič (7,30)

6 do 9 let – Jošt Ložar (7,04), Mihael Gabor Perić (7,60), Rok Regent (7,77)

Do 5 let – Mara Bella Perić (8,81), Nick Čeh Cigrovski (10,15), Oto Heinrih (10,95)

Finalni obračuni

10 do 13 let – v velikem finalu obračun med Miho Čehom in Gajem Palčnikom. Zmaga je odšla v roke Čeha (čas 6,68), Gaj je za drugo mesto pumptrack prevozil v 7,26 sekunde. Za tretje mesto sta se “udarila” Tomaž Gonza in Val Trinle Lampič. Na koncu si je Val zagotovil tretje mesto

6 do 9 let – veliki finale je bil v domeni Jošta Ložarja in Gaborja Mihaela Perića. Joštov čas 6,72 sekunde, Gaborjev pa 7,63. Za tretje mesto sta se borila Val Peserl in Rok Regent, bron je osvojil slednji.

Do 5 let – Mara Bella Perić je bila brez prave konkurence in je slavila s časom 8,74 sekunde. Drugi je bil Oto Heinrih, tretji pa Rok Kogler.

Zadnja dirka zimske pummptrack lige bo prav tako v Pik hali, datum pa 26. januar.

Preberi še:
Obetaven začetek zimske pumptrack lige

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam