Biznis, e-Cult
13. maja 2021

Podjetji iz Logatca in iz Železnikov v skupnem projektu, Wiggle v last nemškega Signa Sporta, Dorel in Fox Factory z visoko rastjo prodaje, KTM z e-segmentom prodira na indijski trg, prodaja e-koles v Avstriji se dviguje.

Domel Cultu dodal e-

Plod sodelovanja med Cultom in Domelom je nova blagovna znamka električnih koles, imenovana eCult. Pod to znamko bodo tržili izključno električna kolesa, gnana z Domelovimi pogoni, ki po karakteristikah spadajo v sam svetovni vrh ponudbe električnih pogonskih motorjev za e-kolesa. Prvi eCult bo že letos prišel na slovensko tržišče pod imenom Octane 112. Že njegovo ime poudarja brutalno moč Domelovega RS motorja, ki ponuja neverjetnih 112 Nm navora.

V Cultu so poskrbeli za razvoj okvirja in izbiro komponent, Domel pa je poskrbel, da je na kolesu moderen in močan motor Domel RS. Motor so razvili v Sloveniji, poganja ga baterija s kapaciteto 660 Wh, ki je tudi plod slovenskega znanja in sicer iz mariborskega podjetja Comtron.

Več informacij najdeš na cult.si/ecult in domel.com.

Wiggle pod okrilje Signa Sport?

Pri Bloombergu so objavili informacijo, da bi lahko nemški spletni velikan Signa Sports razmišljal o nakupu britanskega trgovca Wiggle. Vse skupaj pa naj bi bilo povod za združitev z Yucaipa Acquisition Corporation ameriškega milijarderja Rona Burkla. Signa Sport v svojem portfelju vključuje tri kolesarske spletne trgovine (ProBikeShop, Bikester in Fahrrad.de), drugače pa je podjetje vpleteno v 80 spletnih trgovin v sedemnajstih državah sveta. Več si lahko prebereš tukaj.

Dorel Sports

V skupini že osmo četrtletje beležijo rast prihodkov. V prvem četrtletju so se prihodki povečali za kar 43,6 odstotkov v primerjavi z enakim lanskim obdobjem. Rast je posledica velikega povpraševanja po kolesih, predvsem pa je v njihovem portfelju izpostavljena znamka Cannondale, saj so prav pri tej znamki opazili največji porast prodaje. Več na bikebiz.com.

Fox Factory

Finančni rezultati prvega četrtletnega obdobja so več kot vzpodbudni. Prodaja je v primerjavi z lanskim četrtletjem zrasla za kar 52,5 odstotka. Dodatne informacije najdeš na tem naslovu.

KTM v Indijo

Avstrijski proizvajalec koles je sklenil partnerstvo z indijskim podjetjem AlphaVector. Na tamkajšnji kolesarski trg bo plasiral višji rang e-koles ter linijo klasičnih “organskih” gorskih ter mestnih koles. economictimes.indiatimes.com.

Avstrijci prebili mejo 200000

Avstrijski trg koles je zadnjih deset let “prežvečil” prodajo okoli 400.000 koles in e-koles. Delež klasičnih koles je bil vedno mnogo višji od tistih z e-motorjem. Sedaj so se trendi obrnili in prodaja se bliža 500.000 kolesom, od tega je prodaja e-koles prebila magično mejo 200.000. Več si preberi na *bike-eu.com.

*za branje celotnega članka se moraš registrirati.

Fotografije cult.si

Prejšnji

Biznis 18: Discovery vložil v EWS, A. Dugast v roke Vittorie

Sledite nam