ciklokros nova gorica
13. januarja 2022

Po naši evidenci sedmo državno prvenstvo “nove dobe” v umazani disciplini cestnega kolesarstva. Tokrat verjetno ne bo prav umazana.

Po treh pokalnih dirkah v tej sezoni (Dolenjske Toplice, Ljubljana in Ajdovščina) je čas za državno prvenstvo, na katerem pa bodo podelili tudi pokalne točke.

DP ciklokros Nova Gorica mebloJOGIbo tretja ciklokros dirka v Novi Gorici in druga na travniku med železniško postajo oziroma Kolodvorsko ulico ter mejo ter v organizaciji Kolesarskega kluba Nova Gorica. Poleg je tudi Trg Evrope, kjer bo razglasitev zmagovalcev.

Pozor, danes spremenjen spored!

Ob 10. uri start dečkov, deklic in mladink, ob 11. uri start mladincev in žensk ter ob 12.30 start članov, amaterjev in veteranov.

Po starem sporedu (na koncu start le za člane) bi bila zadnja dirka kaj žalostna, saj so v trenutku te objave prijavljeni le trije domači člani iz eden iz Italije. Trenutno tako lahko stavimo le, ali bo državni prvak 2022 Izidor Cindrič, Jakob Medved ali Blaž Avbelj. Kakor je bil božični datum ciklokrosa Ljubljana posrečen glede udeležbe, saj so bili na voljo tudi profesionalci, se je ta sredi januarja izkazal za manj posrečenega, saj so številni cestni kolesarji odpotovali na priprave.

Razpis
Prijave in prijavljeni
Dogodek na Facebooku

Članski državni prvaki v ciklokrosu “nove dobe”

Po evidenci mtb.si. Kdaj razen v 2020 so bili podeljeni naslovi ženskam, žal nismo uspeli ugotoviti.

  • 2015 Jernej Stibilj
  • 2016 Gregor Sikošek
  • 2017 Vladimir Kerkez
  • 2018 Luka Mezgec
  • 2019 Tadej Pogačar (najhitrejši je bil amater Matej Kravos)
  • 2020 Tanja Žakelj, Rok Korošec
  • 2021 Prvenstvo ni bilo izvedeno

Pozor, v nedeljo (ne v soboto)!

mtb.si bi (skupaj z odrom za razglasitev) na državno prvenstvo v ciklokrosu skoraj prišel v soboto namesto v nedeljo. O spremembi datuma je Kolesarska zveza obveščala pravočasno, a po kontaktih odbora za cestno kolesarstvo, kamor ciklokros sodi. No, zdaj je datum popravljen tudi v našem koledarju.

Naslovna fotografija: na drugem CX Nova Gorica v oktobru 2019 so prevladovali italijanski kolesarji, takole pa je bariere preskakoval Matic Kranjec Žagar. Foto prijavim.se

Preberi še

Prva dva ciklokrosa Nova Gorica

Oktober 2019: Tanja Žakelj in Marco Ponta zmagovalca drugega CX Nova Gorica
December 2018: Največja ciklokros dirka vseh časov v Sloveniji?

Ciklokrosi 2021/2022

V Ajdovščini na tretji ciklokros dirki tretji zmagovalec
Ciklokros Ljubljana: Pogačar v Stožicah na polno in do zmage
Ciklokros in ciklokros vreme v Dolenjskih toplicah

Sledite nam