Commencal Supreme, Devinci Wilson
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
8. oktobra 2020

Kaj bi bilo bolje imeti za najpomembnejšo dirko sezone – kolo (približno) v barvi dresa ali črn prototip? Tole so za naša DH asa pripravili pri Commencalu in Devinciju.

Včeraj so si na svetovnem prvenstvu v Leogangu tekmovalci v spustu peš ogledali progo, danes že trenirajo. Proga v Leogangu je imela sloves “speglane” proge v parku, kljub temu, da so dodajali malo bolj divje odseke. Letos so tekmovalce presenetili z novim, ki ni tako lahek, še zlasti v mokrem ne. Je strm, viseč v vse napačne smeri, pa še korenine ima in en ogromen skok. Tako da bo še zanimivo …

Pa poglejmo kolesi naših dveh najbolj znanih tekmovalcev.

Monikin Commencal Supreme DH 29

Enaka mašina, kot jo je Monika Hrastnik od svoje francoske ekipe Team Dorval AM, poltovarniške ekipe znamke koles iz Andore, dobila pred tole ponesrečeno sezono. Lani je bila še na 27,5-palčni verziji, letos na 29. Njeno kolo za SP je v barvi reprezentančnega dresa, tako kot za druge člane ekipe, ki so dobili mesta v svojih reprezentancah. Vsi imajo na nihajki in na zgornji cevi tudi mirovniško sporočilo (glej Monikino objavo na Instagramu).

No, vsaj zelena barva je, čeprav v resnici precej drugačna od slovenske športne zelene. Precej bolje jim je uspelo na hlačah.

Fotografije Team Dorval AM

Juretov Devinci Wilson

Res je, letos Jure Žabjek in Dakotah Norton nimata “bling” lakiranja, imata pa prototip. Pri Devinciju oziroma ekipi Unior Devinci Factory Racing ne želijo povedati kaj dosti, zato ugibajmo: prednji trikotnik okvirja je videti enako kot dosedanji, nihajka pa je nova. Nova je tudi pot verige, kot to proizvajalci radi počnejo pri “high pivot” nihajkah. Od dosedanjega Wilsona je nasledil tudi patent “split pivot”.

Gledate kolo Daka Nortona, a Juretovo je povsem enako. Več podrobnosti v Instagram objavi Cycles Devinci.

Fotografije Andy Vathis

Podobnosti?

Jih je kar nekaj. Obe kolesi sta na 29-palčnih obročnikih (katero pa več ni?), z okvirjem iz aluminija, z vpetjem nihajke z visokim vrtiščem in z enako speljano verigo. Pa še obe sta opremljeni z vzmetenjem Fox ter zavorami in prestavljanjem Shimano. Po velikosti se pa seveda opazno razlikujeta.

Preberi še

Ta teden: Svetovno prvenstvo Saalfelden Leogang

Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam