matevž govekar
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
9. januarja 2022

Na ciklokrosu Izvir v Vipavski dolini za pokal Slovenije v ciklokrosu manj zvezdniška udeležba kot na prejšnji v Ljubljani, zmaga Govekarju.

V članski konkurenci bomo verjetno še nekaj časa čakali na takšno udeležbo, kot je bila na Ciklokrosu Ljubljana. A smo si obetali vsaj dvoboj med Matevžem Govekarjem (Tirol KTM Cycling), za Pogačarjem in Mezgecem tretjim iz Ljubljane, ter Mihaelom Štajnarjem (mebloJOGI Pro-Concrete), zmagovalcem Dolenjskih Toplic, če je že Matic Kranjec Žagar (Calcit bike team) očitno ostal brez nove licence z letnico 2022.

A dvoboja je bilo žal konec že v prvem krogu, ko je Štajnar strgal verigo. Ker nima rezervnega kolesa, se je po popravilu s krogom zaostanka vrnil v dirko in solidno držal tempo vodilnega Govekarja. Za trening in tudi za pokalne točke.

matevž govekar
Matevž Govekar

Govekarjeve zmage tako ni ogrozil nihče. Dobri dve minuti in pol za njim je v cilj prišel domačin Matej Kravos, zmagovalec v kategoriji amaterjev in najmlajših veteranov, sledil je najhitrejši iz veteranske kategorije 45-54, Italijan Roberto Vidoni na gorskem kolesu. V preostalih dveh veteranskih kategorijah sta zmagala Mitja Tancik (Energijateam.com) v 35-44 in Iztok Kuret (KD Alpe SIS) med 55-letniki in starejšimi.

Iz zdesetkane članske kategorije so prav vsi za Govekarjem zaostali za krog. Na drugo stopničko je stopil Fabijan Kralj (Ljubljana Gusto Santic) in na tretjo Jakob Medved (Izvor Vipava).

Oglej si še fotogalerijo: CX Izvir: Fotogalerija

Izjava zmagovalca

Matevž Govekar pove tudi, zakaj ga žal naslednji teden ne bomo videli na državnem prvenstvu.

Mladinci

Anže Ravbar
Anže Ravbar

Dirko mladincev je dobil Anže Ravbar (Adria Mobil), ki je povedel od starta in se potem enkrat pustil ujeti, a spet potegnil in si do konca prikolesaril minuto in 42 sekund prednosti pred Jakom Maroltom (KK Kranj). Tretji je bil še drugi Kranjčan Jan Lešnik, še prej pa je prišel v cilj najhitrejši mlajši mladinec Tine Terpin (MBK Črni Vrh).

Dečki, deklice

Kot vselej so dan začeli najmlajši, kjer sta se najbolj izkazala Maks Majnik (Pogi Team Generali), ki je zmagal med dečki B, in še mlajši Luka Maksimović (Calcit) iz kategorije dečki A, ki je bil le sekundo počasnejši.

Travnik in sonce

Proga je bila zelo podobna tisti izpred dveh let, ko so podelili naslove državnih prvakov. Večinoma je potekala po travi in je imela veliko 180-stopinjskih zavojev, torej tudi veliko pospeševanja. Lepa dirka v sončnem vremenu, za nekaj kolesarjev tudi dovolj toplo za kratke hlače, saj je burja pojenjala. Si skoraj želimo, da vipavski klub Izvir ne dobi lokacije za progo bližje domu.

Vrstni redi

Razvrstitev pa se pojavi tukaj.

Že naslednjo nedeljo sledi četrta in predzadnja pokalna dirka, Ciklokros mebloJOGI Nova Gorica, ki bo hkrati tudi državno prvenstvo. O udeležbi nekaj izveš iz zgornje izjave Matevža Govekarja.

Preberi še

Ciklokros Ljubljana: Pogačar v Stožicah na polno in do zmage
Ciklokros in ciklokros vreme v Dolenjskih toplicah

Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam