25. oktobra 2019

2. ciklokros Nova Gorica mebloJOGI na travniku ob Kolodvorski in Trgu Evrope v nedeljo od 10.30 dalje. Več kot 250 prijavljenih, saj šteje tudi za dve italijanski seriji.

Kdo je zamočil, da imamo v Sloveniji sezono ciklokrosa 2019/2020 zaenkrat “dolgo” le tri dirke? Na to vprašanje tule ne bomo odgovorili. Brez pravega šoferja serije smo v privlačni disciplini, sorodni gorskemu kolesarstvu, tu, kjer smo.

Posvetimo se raje nedeljskemu velikemu začetku na drugem ciklokrosu Nova Gorica. Potem, ko so ciklokros prirejali člani KK Pantal v okolici Šempetra, smo ga lani prvič videli v Novi Gorici, ciklokros pokal Slovenije pa se je prvič združil s pokalom Triveneto.

Letos bomo ciklokros Nova Gorica videli v zgodnejšem terminu, že to nedeljo, prvič v organizaciji KK Nova Gorica in prvič na novi, verjetno še primernejši lokaciji na travniku ob Trgu Evrope in Kolodvorski cesti.

“2. ciklokros Nova Gorica mebloJOGI” začetek pokala Slovenije v ciklokrosu 2019/2020, močno udeležbo naših zahodnih sosedov pa zagotavlja to, da bodo na voljo tudi točke serij Trofeo Granzon in Trofeo Triveneto.

Ob 10.30 gredo na progo veterani (masters), starejši od 45 let, ob 11. uri jim sledijo dečki, ob 12.20 starejši mladinci in ženske, ob 13.20 se začne dirka članov in mlajših veteranov, ob 14.40 pa se pomerijo še mladinci.

V seriji Triveneto bo to tretja preizkušnja sezone. Prijavljenih je več kot 250 kolesark in kolesarjev, nekako četrtina je slovenskih.

www.facebook.com/CXNovaGorica

Preberi še
Ciklokros: V letošnjem pokalu trenutno tri dirke in ne štiri
Največja ciklokros dirka vseh časov v Sloveniji?

Sledite nam