Freestyle zaposluje 2
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
18. avgusta 2013

Še en napet večer uličnega dirkanja na Kamfestu, GT-Garmin Bike Eliminator na kamniških ulicah Nini Homovec in Mihu Halzerju. Med člani tesno, kontaktno in tudi po tleh.

Na ulicah Kamnika so se v soboto v disciplini eliminator pomerili najboljši slovenski tekmovalci. Zmago na dirki GT-Garmin Bike Eliminator si je med člani pridirkal eden najboljših tekmovalcev na svetu v kratkem krosu na izpadanje Miha Halzer (Energijateam.com), za njim pa so končali trije člani domačega Calcit Bike Teama: Rok Korošec, Gregor Krajnc in Urban Ferenčak.

V ženski konkurenci je zmagala Nina Homovec (Orbea Geax), druga je bila calcitovka Tina Perše, tretja lanska zmagovalka Ana Zupan (Energijateam.com), na četrtem mestu pa je končala še ena članica kamniškega kluba Blaža Klemenčič. Četverica deklet se je pomerila po prirejenih pravilih: v treh dirkah na točke, o zmagovalki je odločila šele zadnja dirka.

Zmagovalec Halzer: “Fajna tekma, kot vsako leto v Kamniku. Vedno sem posebno motiviran za obračun Energija proti Calcitu. Dobri prijatelji smo, na tekmi pa obračunamo. Bilo je precej kontaktov, nekaj tekmovalcev je za mano tudi padlo. Od gum tekmecev imam kar dobro obrušene noge. Nisem bil preveč utrujen od petkove dirke v Kaprunu, saj sem tam hitro zaključil – na treningu sem padel v bandi, potem ko mi je sleklo gumo, potem mi je v kvalifikacijah razpadlo še vodilo verige, prve vožnje mi niso izmerili …”
O kamniški progi: “Proga je zelo kratka, zunaj pa se znajo naslednje leto še podaljšati.”

“Z dirko sem zelo zadovoljen,” pa je povedal Rok Korošec, lanski zmagovalec kamniškega eliminatorja in tudi letos najboljši predstavnik Calcit Bike Teama, ki je tretjič organiziral omenjeni dogodek na kamniških ulicah. “Imel sem četrti kvalifikacijski čas. V četrtfinalu sem vodil od starta do cilja, tako da je šlo vse po načrtih. V polfinalu pa sem imel veliko sreče. Na zahtevnem delu smo se zapletli in sem padel, tako da sem izgubil kar nekaj časa, a k sreči sem jih ujel in prišel na drugo mesto. V finalu pa me je ugnal le Miha Halzer. Naslednji teden spet eliminator v Hrastniku, kjer se bomo spet borili na vso moč.”

“Treningov nisem ravno prilagajal za start eliminatorja, zato sem z rezultatom zelo zadovoljen. V kvalifikacijah sem postavil tretji čas, zato sem tiho upal na finale. Že na prvem startu sem ugotovil, da nisem ravno eksploziven, ampak mi je za ciljni sprint ostalo nekaj polnih nabojev. V finalu pa mi je bilo kar v čast stati ob evropskem in svetovnem podprvaku ter dvema, ki sta že startala svetovni pokal te discipline,” je povedal Grega Krajnc, ki bo tudi na svetovnem prvenstvu v Pietermaritzburgu nastopil v eliminatorju.

“Nisem zadovoljen. Odtrgal sem menjalnik, nisem imel niti priložnosti za ciljni sprint, da bi videl, kako močen sem proti Halzerju,” je razložil Urban Ferenčak, ki je v petek nastopil ob Halzerju na dirki v Kaprunu in osvojil sedmo mesto.

V vseh kategorijah je bilo na startu 52 tekmovalcev, pred začetkom finala pa se je na na prilagojeno in skrajšano progo podalo 21 najmlajših kolesarskih navdušencev, ki so tekmovali s poganjalčki.

Kot pravi Rok: že konec naslednjega tedna, v petek, bo naslednji eliminator v Hrastniku, domačem kraju Mihe Halzerja. Da bodo Hrastničani videli, kaj počne ta njihov poba.

Na uvodni fotografiji (na koncu druguvrščeni) Korošec v četrtfinalu pred upokojenim spustašem Andražem Jeršinom, ki je dirko popestril tudi s kakšnim kontaktom in jo končal z zmago v malem finalu. Vse foto Uroš Maroh.

XCE GT-Garmin Bike Eliminator Kamnik

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam