14. oktobra 2012

Po koncu slovenske DH sezone zaključek še na Hrvaškem s slovensko udeležbo. V Istri najhitrejši trije Vauh, Virtič in Volf, pri damah Černilogarjeva, pri mladincih Berginc in med masterji Slapnik s 6. časom finala.

Štirinajst dni po zaključku slovenskega pokala se je v Istri zaključil še hrvaški. Zmagovalec moške članske kategorije in imetnik najboljšega časa finala pa je isti: sedmi Downhill Gračišće je pripadel Miranu Vauhu, članu ajdovskega Črnega trna. V polfinalu je bil sicer od njega hitrejši Aleš Virtič, v finalu pa je bil drugi. Tretje mesto je šlo Boštjanu Volfu, četrto hrvaškemu prvaku in domačinu Marku Šišoviću, peterico pa je zaključil Kristjan Vreček.

Med najhitrejšo deseterico finala je bil zelo visoko, na 6. mestu, zmagovalec kategorije master Iztok Slapnik. 12 stotink in mesto za njim je končal zmagovalec med mladinci Kevin Berginc. Med ženskami je bila še enkrat prepričljivo najhitrejša Zarja Černilogar.

Gračišće je bilo spet po istrsko kul. Za spremembo pa tokrat ne prašno temveč po nočnem dežju v sedmi izvedbi morda drugič mokro, čeprav v finalu še komaj kod.

“V polfinalu sem skoraj zamudil na štart, nisem pazil na čas in sem še jedel, tako da sem nastopil neogret in s polnim želodcem, da mi je bilo v cilju kar slabo …” pravi Vauh, ki je bil tokrat očitno kar preveč sproščen. “za finale sem se ogrel in odpeljal dosti bolje. Proga je malo neobičajna, hitra, razlike so zato majhne. Super vikend, malo več smo se družili in se nasmejali.”
Tako kot za vse druge je bila tudi za Mirana in Zarjo to zadnja dirka v spustu v sezoni.

Vrstni red finala – absolutno

1. Miran Vauh (Črn trn GT) 3:06,20
2. Aleš Virtič (Rajd Trek) +1,76
3. Boštjan Volf (Supersnurf Giant RSP) +4,76
4. Marko Šišović (Hrv, Istra Pazin) +7,59
5. Kristjan Vreček (Supersnurf Giant) +8,96
6. Iztok Slapnik (Energijateam.com) +10,83 (1. mesto master)
7. Kevin Berginc (Rajd Trek) +10,95 (1. mesto mladinci)
8. Berislav Topol (Hrv, Šišmiš) +12,21
9. Andrej Markič (ŠKTD Avče) +12,26
10. Jan Cimperman (MTB trbovlje/Specialized) +13,11 (2. mesto mladinci)

Vrstni red finala
Vrstni red polfinala

Na uvodni fotografiji zmagovalni par (v celotnem pomenubesede) Miri in Zarč na najbolj značilnem “dropu” proge pod Gračišćem. Vse fotografije Marko Obid/two4six.net

Sledite nam