11. oktobra 2016

V ritmični gimnastiki. Hm, ne … v gorskem kolesarjenju, seveda!

V petek 7. oktobra je v ljubljanskem parku Tivoli potekalo prvenstvo ljubljanskih osnovnih in srednjih šol.

V organizaciji KD Rajd in Mestne občine Ljubljana se je del parka Tivoli spremenil v progo za kros, na kateri so se preizkusili ljubljanski šolarji in dijaki.

Nekoliko hladnejše jutro ni zmotilo nadobudnih gorskih kolesarjev in kolesark, ki so se pomerili v dveh starostnih kategorijah pri osnovnošolcih in ravno tako v dveh kategorijah pri srednješolcih.

Pri osnovnošolcih, v kategoriji mlajših dečkov, je 5 krogov najhitreje odpeljal Vid Kocjanc iz OŠ Dravlje. Starejši dečki so morali prevoziti še krog več, slavil pa je Blaž Žle iz OŠ Zadobrova.

Dijaki in dijakinje so se pomerili v dveh kategorijah. V mlajši kategoriji so se med seboj pomerili letniki 2000 in 2001. Po osmih krogih je bil najhitrejši Miha Klemenčič iz Srednje Vegove šole, pri dekletih pa je po sedmih krogih zmaga odšla na gimnazijo Šiška. Najhitrejša je bila Vita Movrin. “Ta starejši”  oziroma tisti z letnico rojstva 1998 in 1999 so morali prevoziti deset krogov, slavil pa je David Ivartnik, ki je zmago prinesel Šolskemu centru Ljubljana. Tudi pri dijakinjah je zmaga odšla na gimnazijo Šiška. Najhitrejša je bila Saša Kunaver Žavbi.


V četrtek 13. oktobra bo na vrsti še šolsko prvenstvo Ljubljane v BMXu na progi na Linhartovi.

Fotografije Klemen Humar

Vrstni redi osnovne šole
Vrstni redi srednje šole

www.kd-rajd.si

 

Sledite nam